Élet-Stílus

Ma van a nyitott templomok éjszakája

Több budapesti templom is kinyitja kapuit ma este, és éjfélig különleges programokkal várja a látogatókat a nyitott templomok éjszakáján.

Az este során bemutatják egyebek mellett a Mátyás-templom, a Lehel téri Árpád-házi Szent Margit-templom és a XII. kerületi Szent Család plébániatemplom művészettörténeti értékeit. A belvárosi ferences templomban Liszt-estet rendeznek, a Szilágyi Dezső téri református templomban pedig Márai temploma – vallomások a Füves könyvből címmel tart előadást az Evangélium Színház.

A VIII. kerületi Szent József-templom előtti színpadon Szakcsi Lakatos Béla zongorázik, ezután pedig roma szentmisét mutat be Székely János püspök. Ugyanitt Bada Márta roma festőművész Krisztus szenvedéstörténete című képeit is láthatja a közönség, és kerekasztal-beszélgetést hallhat a roma integráció ökumenikus vonatkozásairól Dúl Géza katolikus pap, Magyarné Balogh Erzsébet református lelkész és Szeverényi János evangélikus missziói lelkész részvételével.

A Fasori Evangélikus templomban Aknay János Kossuth- és Munkácsy-díjas festőművész kiállítása nyílik, Pál Diana orgonaművész koncertet ad, majd beszélgetés következik Korányi András evangélikus lelkésszel, a Magyarországi Evangélikus Egyház zsinatának elnökével a reformáció és a szabadság kapcsolatáról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik