Élet-Stílus

Hasznos tippek horkolás ellen

Meglepő, de még egy egyszerű teniszlabda vagy egy könnyű csevej is hatásos lehet.

A két nem közül inkább a férfiakra jellemző, hogy végighorkolják az éjszakát. Ezzel azonban nemcsak saját egészségüket veszélyeztetik, de még párjukét is. Egy asszony, akinek férje rendszeresen horkol, átlagban, éjszakánként másfél órával alszik kevesebbet. Ez egy évben 574 órát, vagyis 23 napot jelent, ami igen komoly veszteség.

Noha teljesen megszüntetni nem lehet, a horkolás ellen van néhány jól bevált praktika. Ezeket alkalmazva szinte garantált a nyugodtabb álom. Az egyik ilyen tipp a horkolás elleni tapasz, amit Németországban szinte minden gyógyszertárban árusítanak. Úgy hat, hogy könnyebbé teszi az orron történő légzést, így a horkolás a korábbiaknál csendesebb lesz. Hasznos tippnek bizonyult a teniszlabda is: a lepedő alatt, az ágyhoz varrva garantált a siker, megakadályozza ugyanis, hogy a horkoló fél a hátára forduljon.

A további tippek között szerepel az elalvás előtti könnyed, meghitt csevej, ami biztosítja az éjszakai nyugalmat. Mindezek mellett szakértők kimutatták azt is, hogy aki rendszeresen énekel, kevesebbet horkol. Miért? Mert az éneklés erősíti a légutak izomzatát, így csökkentve a horkolás kockázatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik