Élet-Stílus

Olaj segít a stroke-on

Az idősebb embereknek nagyon is megéri átváltani salátára.

Az öntetként és a főzéshez is egyre gyakrabban használt olívaolajról a közelmúltban az derült ki, hogy idősebb korban segíthet megelőzni a szélütést. Franciaországban, egész pontosan Bordeaux-ban, Dijonban és Montpellier-ben összesen 7625 résztvevőt vizsgáltak majdnem 5 éven keresztül.

Az orvosok arra voltak kíváncsiak, hogy az olívafogyasztásnak van-e hatása az agyi katasztrófák, más néven stroke-ok előfordulására. Az eredmények elemzésekor kiderült, hogy a legtöbb olívát fogyasztók csoportjában 41 százalékkal kisebb volt az agyi katasztrófa kockázata, mint azok között, akik egyáltalán nem iktatták étrendjükbe ezt a típusú olajat. A legtöbb olívát fogyasztó ember salátaöntetként, főzéshez és kenyér formájában jutott az olívához.

A szélütés a második leggyakoribb halálok, világszerte több millió halálesetet okoz évente. Ez azt jelenti, hogy minden hatodik másodpercben valaki szélütést kap a világon. Különösen gyakori az idősebb, 65 év feletti emberek körében, épp ezért nagyszerű egy olyan egyszerű és olcsó megoldás, mint az étrendi változtatás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik