Élet-Stílus

Még keresik gyerekük apját a 30-asok

A karrierjük miatt, vagy épp a stabil párkapcsolat hiányában a mostani 30-as korosztály még halogatja a gyerekvállalást.

Ennek egyik látványos bizonyítékai a döbbenetes 2011-es demográfiai adatok: ezek szerint az idei év első 3 hónapjában 2400-zal kevesebb csecsemő született, mint egy évvel korábban – írja a hvg.hu. Pedig a szakértők mostanra várták a jelentős emelkedést, a nagy létszámú 30-as generációnak ugyanis most kellene rászánnia magát a gyerekvállalásra, ha nem szeretne kifutni az időből.

Ennek ellenére a várva-várt babyboom nem jön, a nők egyre kevesebben szülnek fiatalon: főleg a 20-as éveik második felében, illetve a 30-as éveik elején szánják rá magukat. A szakértők szerint ennek egyik oka, hogy egyelőre kevesen terveznek -a megbízható fogamzásgátló módszerek mellett – aktívan gyereket, míg mások nem élnek tartós kapcsolatban, és még keresik leendő gyermekük apját.

A szakemberek azonban figyelmeztetnek arra is, hogy a gyerekvállalást nem lehet a végtelenségig halogatni: a nők fogamzóképessége ugyanis 30 éves koruk után lassan, míg 35 éves kor felett gyorsabban romlik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik