Élet-Stílus

Bekavarhatnak a délutáni zivatarok

Továbbra is döntően helyi hatások alakítják időjárásunkat, a felettünk lévő meleg, nedves és labilis rétegzettségű levegőben záporok, zivatarok alakulhatna ki.

Eleinte nagyrészt napos idő várható, késő délelőttől lesznek kedvezőbbek a feltételek a gomolyfelhő képződéshez. Zápor, zivatar bárhol kialakulhat, néhol felhőszakadás, jégeső is lehet, de az ország nagy részén nem valószínű csapadék. A déli, délkeleti szél időnként megélénkül, a zivatarokat erős vagy viharos széllökések kísérhetik. A hőmérséklet délután 26 és 32, késő este 18 és 25 fok között alakul.

Az OMSZ honlapja szerint a középső és az északi tájakon több helyen erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, másutt kisebb valószínűséggel várható zápor, zivatar, néhol felhőszakadás, jégeső is.

A zivatarokhoz felhőszakadás (rövid idő alatt 20-40 mm csapadék, néhol 50 mm feletti csapadékösszeg is) a délutáni órákban inkább nyugaton és északon, míg este főként a középső országrészben társulhat. A zivatarokat továbbá helyenként jégeső (1-2 cm-es jégméret) és viharos (60-80 km/h) széllökés kísérheti.

A jövő héten is folytatódik a délutáni zivatarok szabdalta kánikula. Jelentősebb fronthatás nem várható. Éjszaka 13-20, napközben 26-32 fok között lesz a hőmérséklet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik