Élet-Stílus

Anyáinktól tanulunk csábítani

A többség már kisgyerekként megtanulja, hogyan kaphat pozitív visszajelzéseket, ám felnőttkorára ezeket a praktikákat kénytelen elfelejteni.

A gyerek egy mosoly, az ölelés és a dicséret hatására tanulja el azt a viselkedést, aminek hatására környezete érezteti vele, szeretik őt. Persze nem minden gyerekkorban elsajátított viselkedés vezet automatikusan sikerre a párkapcsolatok útvesztőjében. Sőt! A szakemberek gyakran utalnak rá, hogy az ellenkező nem meghódítására sokan felnőttként is azt az eszköztárat használják, mint gyerekkorukban az ellenkező nemű szülő figyelmének felkeltésére.

Ezek azonban legtöbbször kudarcot vallanak, így felnőttkorban, a párkapcsolatok hatására egy egészen új, felnőttes eszköztárat hozunk létre. A többség felnőttkorára mégis elfelejti a hagyományos fortélyokat. Különös tekintettel a nők, amiért a szakemberek a határozottságot és rámenősséget díjazó környezetet teszik felelőssé. Szerintük ez lehet az oka annak, hogy a ma női elfelejtik a hagyományos csábítást, helyette keményen és magabiztosan veszik célba a férfiakat, ami az ellenkező nemet egyrészt megijeszti, másrészt elkényelmesíti.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik