Élet-Stílus

Kassai vezeti a BL-döntőt

Immár hivatalossá vált, hogy Kassai Viktor fújja a sípot a Wembley-ben a labdarúgó Bajnokok Ligája szombati döntőjét, a Manchester United-Barcelona mérkőzését.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) csütörtökön értesítette az MLSZ-t, hogy a londoni Wembley Stadionban a 36 éves magyar bíró dirigálja a finálét, amelyen először alkalmazzák a hatjátékvezetős rendszert.

Kassai munkáját Erős Gábor (40) és Ring György (30) asszisztensek, továbbá a két kapunál elhelyezkedő Fábián Mihály (31) és Bognár Tamás (33) segíti majd, s Vad II István (32) lesz a tartalék játékvezető. Az UEFA a mérkőzésre még egy asszisztenst (biztonsági tartalékot) jelölt Kispál Róbert (42) személyében.

A 36 éves játékvezető minden idők legfiatalabb bírója lesz, aki a Bajnokok Ligája döntőt dirigálhat.

Tapasztalt bírónak tartják

A nemzetközi média általános megállapítása szerint Kassai Viktor személyében tapasztalt bíró vezeti a labdarúgó Bajnokok Ligája szombati döntőjét, a Manchester United-Barcelona mérkőzést.

A Reuters a minősítést alátámasztva megemlítette, hogy a 35 éves magyar játékvezető 2001-es nemzetközi debütálása óta több mint 60 UEFA-meccsen működött közre, így például ebben a szezonban azon a Bajnokok Ligája-csoporttalálkozón, amelyen a Manchester United 1-0-ra legyőzte a Valenciát. A brit hírügynökség arra is kitért, hogy Kassai a tavalyi dél-afrikai világbajnokságon négy mérkőzésen fújta a sípot.

A londoni Daily Mail kevésbé barátságos felütésű on-line-os cikkében Wenger-ellenségként emlegeti fel Kassai Viktort, arra emlékeztetve, hogy az Arsenal francia mestere dühödten bírálta a magyar bíró tevékenységét csapata novemberi, a portugál Bragával szemben 2-0-ra elvesztett meccse után, többek között egy tizenegyes elmaradását kérve rajta számon. “Ellensúlyként” a szigetországi lap megemlítette, hogy a szeptemberi Anglia-Bulgária Eb-selejtezőn (4-0) a Wembleyben Kassai egyetlen hazai játékosnak sem mutatott fel sárga lapot.
Kattintson mégtöbb Kassai képért! Fotó: MTI

Kattintson még több Kassai képért! Fotó: MTI

A spanyol hírügynökség a magyar bírót bemutatva előrebocsátotta, hogy Kassai ebben a szezonban öt BL-meccsen is dirigált, majd kiemelte, hogy ő vezette a nyári vb-elődöntőt Spanyolország és Németország között, amelyet az ibériai alakulat nyert meg 1-0-ra. A tételes meccsfelsorolás után anyagát azzal zárta az EFE, hogy Kassai eddig három alkalommal vezetett mérkőzést a Manchester Unitednek, s mindhárom alkalommal az angol együttes győzött.

A barcaforum.com is megemlítette az MU “kassais” mérlegét, de kommentálás nélkül rögzítette a tényt, miként azt is, hogy a magyar játékvezető a Barcelonának még egyetlen fellépésén sem működött közre eddig. Az angol nyelvű internetes újság egyetlen minősítő “mondata” a rövid anyag végén ez: “Strong Referee”, azaz erős játékvezető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik