Élet-Stílus

Fábry betiltatta a Dumafilmet

Személyiségi jogaira való hivatkozással letiltatta a Filmszemle információs programjában szereplő Dumafilm című alkotás vetítését Fábry Sándor - tudta meg az fn.hu. A Gyurcsány-korszakról szóló vitafilm alkotói cáfolják a showman vádjait.

„Értesítelek, hogy a szemlére nevezett, közreműködésemmel készült Dumafilm című „alkotás” bemutatásához soha, semmilyen formában nem járultam hozzá, sőt, annak bemutatását, illetve forgalmazását erősen tendenciózus jellege miatt, többször, szóban, illetve írásban megtiltottam. A film producere, Huszár Viktor ennek ellenére ez év május 4-én az Uránia moziban bemutatta, illetve a szemlére nevezte. Kérlek, miután a film helyzete abszolút jogsértő, aki bemutatja, úgy szintén jogot sért, ezért a Dumafilmet a szemle programjából törölni szíveskedjetek” – írta Fábry a Filmszemle szervező bizottságának.

A dumafilm telitalálat

http://cspv.hu/11/05/dumafilm/

A film rendezője, Szomjas György, valamint a producere, Huszár Viktor cáfolják, hogy a film nem az eredeti koncepció szerint valósult meg. Mint írták, ezt cáfolja magának Fábry Sándornak a forgatás során tanúsított és a filmben látható magatartása is.

„A film munkavetítése után Fábry Sándor kérte három mondat kivágását és tanúk előtt kijelentette, hogy „egyébként a film részemről rendben van”. A kért módosításokat természetesen megtettük” – tették hozzá az alkotók.

A film három gyerekkori barát találkozását örökíti meg a 2010-es országgyűlési választások időszakában. A beszélgetések múltról, jövőről, politikáról folytak, amelyekben Dettre Gábor, Heller Gábor és Fábry Sándor is mindvégig aktívan, jó hangulatban vett részt. A bemutató alkalmával egyöntetű vélemény alakult ki, hogy a film Fábry Sándorra vonatkozóan semmilyen sértő elemet nem tartalmaz.

„Fábry Sándor magatartását érthetetlennek, ellenségesnek és sérelmesnek tekintjük, ami ellen tiltakozunk” – írta a rendező és a producer.

Az eredetileg péntek 17.15-re és 21.30-ra a Corvin moziba meghirdetett vetítések elmaradnak. A film rendezője, Szomjas György, egyik szereplője, Dettre Gábor, valamint a producere, Huszár Viktor az első vetítés időpontja előtt negyedórával, 17 órakor sajtótájékoztatót tart az események hátteréről a Corvin mozi kávézójában – tudta meg az fn.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik