Élet-Stílus

Pöttyös bundák és mancsok

Jaguárbébik cseperednek a hozzánk közeli Bratislava Állatkertben.

Két gyönyörű nagymacska kölyök látott napvilágot karácsony környékén a pozsonyi állatkertben, őket láthatjuk a képgalériában. Bár a jaguár bébik mamája, Laima első ízben szült, gondos, odaadó anyának bizonyult. Ez látható is a kicsiken, jóllakottak és egészségesek, emellett Laima nagyon komolyan védi kicsinyeit. A szülés után egy hónapig senkit nem engedett közel a picikhez, agresszívan lépett fel a gondozókkal szemben is, ami teljesen érthető, hiszen ősi ösztön diktálta viselkedés. A gondozók tiszteletben tartották és nem zavarták a családot.

A pöttyös porontyok az azóta eltelt időben szépen felcseperedtek, és felfedező útra indultak a tavaszi napfényben. Fogalmuk sincs róla, hogy ők az egyetlen párducforma nagymacskák az Újvilágban. Arról sem tudnak, hogy a jaguár valaha egy uralkodói cím volt, melyet a majáknál az uralkodó hercegeknek, hercegnőknek és uralkodói családoknak adományoztak.

A kisfilmben hathetes jaguár hármasikreket mutatunk be, akik még sokkal kisebbek, alig látnak, de ők sem tűnnek félénknek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik