Élet-Stílus

A mozgássérültek negyede 10 milliós kocsit hajt

Felmérés igazolja, hogy rengeteg luxusautó van mozgássérültek „birtokában”.

Az origo.hu-nak tűnt fel az a Parking Kft. honlapjára kikerült felmérés, amely a mozgássérült igazolvánnyal parkoló autósok arányáról tájékoztat. A társaság munkatársai, mint kiderült hétről-hétre pontos statisztikát készítenek az igazolvánnyal parkolók számáról, továbbá arról, közülük mennyi az úgynevezett luxusautó, a tízmilliós értéket jóval meghaladó gépjármű vagy terepjáró.

Egy márciusban megjelent felmérésük szerint akadt olyan üzemeltetési terület, ahol a mozgáskorlátozott parkolási igazolvánnyal várakozók aránya meghaladja a 30, vagy akár a 40 százalékot.

A mozgássérültek negyede 10 milliós kocsit hajt 1Legutóbbi felmérésük alapján az állapítható meg, csökkent a luxusautóval és mozgáskorlátozott igazolvánnyal parkolók aránya. Azonban így is majdnem 20 százalék körüli a mozgáskorlátozott igazolvánnyal parkolók aránya az üzemeltetési területen, ami arra utal, továbbra is sok a visszaélés.A mozgássérültek negyede 10 milliós kocsit hajt 1

A mozgáskorlátozottak részére kiállított igazolvány jogosulatlan használata bűncselekmény. A jelenlegi jogszabályok szerint a fővárosban a közterület felügyelők és a rendőrségi járőrök büntethetnek a közel ezer mozgáskorlátozott férőhely jogtalan igénybe vételéért. A fővárosi mozgáskorlátozott engedélyek száma jelenleg 25 895 darab, az országosan kiadott mozgáskorlátozott engedélyek száma 185 436.

Az fn.hu Tudósító rovatának állandó szereplői a jogosulatlan mozgássérülthely foglalók, illetve a nagyértékű autóval közlekedő igazolványosok. Képsorozatok itt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik