Élet-Stílus

Barca-Real dömping jön

Az FC Barcelona keddi továbbjutása után szerdán a Real Madrid is a legjobb négy közé került a labdarúgó Bajnokok Ligájában, ezzel biztossá vált, hogy a két ősi rivális tizenhét nap alatt négyszer találkozik egymással.

“Az elődöntő az elődöntő, ott bármi megtörténhet” – mondta a BL-negyeddöntő visszavágója, a Tottenham Hotspur otthonában aratott egygólos győzelmet követően José Mourinho, a madridiak vezetőedzője, aki tavaly az Internazionale, 2004-ben pedig a Porto mestereként ünnepelhetett BL-győzelmet. “Lesz még előtte két mérkőzés a Barcelona ellen, így nincs idő gondolkodni a BL-összecsapásokon.”

Az első El Clásicóra szombaton, a bajnokságban kerül sor, akkor a fővárosi együttes a pályaválasztó, s lesz miért törlesztenie, mivel ősszel 5-0-ra kikapott Barcelonában. Négy nappal később, azaz jövő hét szerdán a Király Kupa valenciai döntőjében ad randevút egymásnak a két csapat. Ezt követően a BL elődöntőjében április 27-én Madridban, majd május 3-án Barcelonában csapnak össze a felek.
A négy találkozóból álló meccssorozat óriási bizonyítási, egyúttal utolsó lehetőség a Real számára, hogy hosszú évek után idén ismét trófeákkal örvendeztesse meg szurkolóit. A Primera Divisiónban a királyi gárdának jelenleg nyolc pont a hátránya a címvédő katalánokkal szemben, a Király Kupát pedig legutóbb 18 éve (!), azaz 1993-ban hódította el, eközben az ősi rivális háromszor diadalmaskodott a sorozatban. Az elmúlt években a BL-ben is csak a katalánoknak termett babér: a Blancók ezt megelőzően 2003-ban szerepeltek az elődöntőben, míg a Barca az előző öt szezonból négyszer jutott elődöntőbe, kétszer pedig a legjobbnak bizonyult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik