Élet-Stílus

Delfinekkel játszó cica

A cirmos ül a medence szélén, és igyekszik megmancsozni a palackorrú delfint, aki játékosan és atyaian fölé tornyosul és barackot nyom a fejére.

Időnként a legfurább barátságok születnek olyan állatok között, akik az életben soha nem találkoznának emberi közreműködés nélkül. Ez is egy ilyen eset. A cica valószínűleg a delfinárium közelében lakik, vagy a gondozó macskája, egy biztos, kíváncsi természete odahajtotta a nagy, úszó emlősökhöz. Ott ül a víz mellett, a delfinektől teljesen megbűvölten. Azok meg mosolyogva bohóckodnak vele, ahogy szokták.

Az ember alig valamivel intelligensebb a delfinnél, derült ki az atlantai Emory Egyetem tavaly közzétett kutatásából. A delfinek némileg kisebb agyállománnyal rendelkeznek, ám agyuk erősebben barázdált és nagyobb a felülete. A barázdáltság különösen a neocortexet, vagyis az agykéreg külső rétegét érinti, ami felelős az összetettebb gondolkodásért és az öntudatért. Egy másik kutatás szerint a delfineknek egyaránt vannak pozitív és negatív érzéseik, érzelmeik és képesek megszabni viselkedésüket. Megismerik egymást és tisztelettel közelítenek társaikhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik