Élet-Stílus

Fliegauf Benedek filmjét méltatják német lapok

Fliegauf Benedek angol nyelven forgatott új játékfilmjét, a Womb - Méh című filmet méltatta kulturális rovatában két német újság, a Süddeutsche Zeitung és a Die Welt is.

A Süddeutsche Zeitung a szerelem és a gyász rendkívüli történetéről írt. A szerző, Anke Sterneborg szerint Fliegauf Benedek filmje – amelyben a főszereplő, Rebecca megszüli balesetben meghalt szerelmének klónját – az emberi klónozással kapcsolatos ellenérzéseket teljesen új megközelítésbe helyezi.

Fliegauf Benedek számára klónkutatással kapcsolatos etika és morál egész komplexuma másodlagossá válik, a rendező és az író az érzéseket helyezi előtérbe – fogalmazott Sterneborg, aki szerint a film a science-fiction és a szerelmi melodráma vegyülete: olyan történet, amelyben Fliegauf Benedek a legművészibb igényességgel él a “filmi mesélés” valamennyi eszközével.

A német újság a filmet bemutatva interjút közölt a Rebeccát alakító, Bond-lányként ismert Eva Greennel, aki szembeszállt azokkal a nézetekkel, amelyek szerint a film csupán egy különös science-fiction alkotás lenne. Szavai szerint a Womb valójában egy határtalan szerelem története.

Ezt emelte ki írásában a Die Welt is. Az újság szerint a filmben Fliegauf Benedek a “klónozás korszakában zajló szerelemről” mesél. A szerző részletesen ismerteti a történetet, méltatva a fiatal magyar avantgárd rendezőt, továbbá az operatőr, Szatmári Péter munkáját és nem utolsósorban a “gyönyörű” francia színésznő, Eva Green alakítását. Magyarországon már látható filmet mostantól játsszák a németországi mozikban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik