Élet-Stílus

Fél lábbal az elődöntőben a Real és a Schalke

Gyakorlatilag már az első mérkőzés után úgy fest, hogy a Real Madrid és a Schalke ott lesz a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében, miután kedd este a spanyol királyi gárda 4-0-ra kiütötte a Tottenhamet, a német alakulat pedig vendégként verte 5-2-re a címvédő Internazionalét.

A Real győzelme várható volt, ám hogy ennyire sima lett, ahhoz nemcsak a hazaiak jó játéka kellett, hanem az angol gárda gyengélkedése, és a két sárga lapja után már a találkozó 15. percében kiállított Peter Crouch buta fegyelmezetlensége is. Az első félidőben ezzel együtt még tartotta magát a londoni csapat, amelyet Emmanuel Adebayor 4. percben esett fejesgólja nem roppantott meg, sőt akár egyenlíthettek is volna a vendégek, Adebayor 57. percben elért újabb fejesgólja után azonban már csak a vereség mértéke lehetett kérdéses.

“Van BL-tapasztalatom nekem is arról, milyen nehéz hosszú időn keresztül tíz emberrel játszani, amikor védekezésre vagy kárhoztatva, s ha vesztésre állsz, támadnod kell, csakhogy ezt lehetetlen megvalósítani” – vette kéretlenül is védelmébe a Tottenhamet José Mourinho, a spanyol együttes vezetőedzője.

A portugál tréner egyszersmind kellő önmérsékletre intette a blancók híveit: “Intő példa ugyanakkor 2004, amikor a Real Madrid hazai pályán 4-2-re nyert, aztán mégis kiesett” – utalt arra, hogy az akkori negyeddöntős visszavágón a spanyol csapat 3-1-re alulmaradt a Monaco otthonában. Viszont – bár ezt nem tette hozzá – most nem két-, hanem négygólos előny birtokosaként lép majd fel a White Hart Lane-en.

“Vannak napok, amikor semmi sem sikerül, ez ilyen volt. Rettenetesen nehéz lesz, irdatlanul magas hegyet kell megmásznunk” – érzékeltette a jövő heti visszavágó angol kilátásait Harry Redknapp, a Tottenham menedzsere.

A Real KO-sikerét is elhalványította a kedd esti másik negyeddöntős ütközet Schalke-diadala, hiszen a jószerével teljesen esélytelennek számító német együttes hatalmas verésben részesítette a BL olasz címvédőjét.

A Bundesligában jelenleg gyenge középcsapatnak tekinthető, az első tízből is kiszorult gárda Milánóban előbb kétszer is egyenlített, majd 2-2 után háromszor is bevette az Inter kapuját. A 3-2-es vendégvezetés annak a Raúlnak az érdeme, aki a Real Madrid ikonjaként érkezett a gelsenkircheniekhez, s most rendkívül okos találattal javította tovább saját rekordgyűjteményét is: pillanatnyilag 72 “eurogólnál” tart, amivel vezeti az örökranglistát. A hazai 2-5 után már egyenesen csodaszámba menne, ha az Internazionale a visszavágón mégis ki tudná harcolni a legjobb négy közé jutást.

“Kitűnően kezdtünk, aztán minden rosszra fordult a második félidőben” – kesergett a történtek előtt értetlenül álló Javier Zanetti, az olaszok amúgy sokat tapasztalt argentin csapatkapitánya.

“Óriási este volt ez számunkra, hiszen nem mindennap szerzel öt gólt a címvédő ellen” – nyilatkozta ugyanakkor érthető boldogsággal Raúl.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik