Élet-Stílus

Elkészült az olimpiai falu első épülete

Elkészült a jövő évi, londoni nyári játékok olimpiai falujának első épülete.

“A falu a játékok szíve, a messzi távolból érkezett olimpikonok itt találnak otthonra. Londonban valóban nyugodt körülmények között készülhetnek majd, hogy valóra válthassák álmaikat.” – értékelte a látottakat Denis Oswald, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) koordinációs testületének vezetője, az immár nyolcadik londoni helyszínbejárás alkalmával.

Az év végéig további tíz épületet húznak fel a házigazdák. A sportolóknak és edzőiknek otthont adó komplexum a versenyek után Kelet-London egyik korszerű lakótelepévé alakul át.

Az olimpiai falu parkosított zöldövezetben, az Olimpiai Parkban, a versenyszínhelyek közvetlen közelében található, így a sportolók akár gyalog is megközelíthetik majd a küzdelmek színterét.

Az együttműködést felügyelő testület tagjai – a Magyar Olimpiai Bizottság beszámolója szerint – megtekintették az elkészült nyolcvanezres Olimpiai Stadiont és a hatezres kerékpáros pályát is.

“A létesítmények csodálatosak, a tervezők és a kivitelezők minden elismerést megérdemelnek” – lelkendezett Denis Oswald.
London a jövő júliusi megnyitóig 42 tesztversenynek ad majd otthont.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik