Élet-Stílus

Létezik szakítás fájdalom nélkül?

Ha vesszük a fáradtságot, hogy együtt alaposan végigrágjuk és felmérjük merre tart a kapcsolat, akkor igen – állítják a szakértők.

Annak számtalan előjele van, ha egy párkapcsolat elindult a felbomlás útján, hiszen ahogy a Földön mindennek, ennek is van eleje, közepe és vége is. A szakértők szerint mindenképpen figyelmeztető jele a kapcsolat végének, ha a korábban eltűrt, megszokott, apró tulajdonságok elkezdenek idegesítővé válni. Egyre nagyobbak lesznek a hallgatások, elmaradnak a meghitt pillanatok és egyik, vagy másik – szerencsés esetben mindkét – fél azt veszi észre, hogy már egyáltalán nem érdekli, mi történik a másikkal.

Ilyen esetben a szakértők véleménye szerint mérlegelni kell, hogy vajon csak a megszokás kezdte-e ki a kapcsolatot, vagy valóban teljesen kimúlt. A pszichológusok úgy vélik egy esélyt minden kapcsolat megérdemel, az újraélesztésre pedig jó módszer a közös pillanatok felelevenítése, az őszinte, hosszú beszélgetések. Felhívják azonban a figyelmet, hogy van egy pont, amin túl mindennek már semmi értelme: nem muszáj kompromisszumot kötni és ha a kapcsolat végleg megromlott, akkor mindkét félnek jobb, ha közösen kimondják, hogy vége.

AJÁNLOTT LINKEK:

Hogyan lehet elkerülni a szakítást? (szimpatika.hu)
Szakítás – avagy mit ne csinálj szakítás után? (kamaszpanasz.hu)
Hogyan gyógyítanak a Szakítás Ambulancián? (hvg.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik