Élet-Stílus

Kínában az élő kulcstartó a divat

Szörnyű trend hódít Kínában: apró kulcstartókba zárva, élő állatkákat árusítanak.

Döbbenetes, hogy napjainkban legálisan lehet állatokat kínozni! És hiába az állatvédők felszólalása, Kínában nincs jogi szabályozás erre a kérdésre. A kulcskarikán lógó színezett, néhány köbcentis vízben élő halak és ékszerteknősök vegetálnak, míg el nem fogy az oxigén a véglegesen lezárt zacskókból.

A Global Times híradása szerint a „hobbitárgyakat” aluljárókban árusítják, a vásárlók zömének pedig tetszik és egzotikusnak tartják. “Fel van akasztva az irodámban, jól néz ki és szerencsét hoz” – vallja egy elégedett vevő, aki a teknőst választotta.

A kék, zöld, vagy rózsaszín árnyalatú lében a következő élőlények szoronganak: tasakonként két hal vagy egy brazil ékszerteknős. Az etetés, vagy az oxigén beáramlása ki van zárva, mivel a zacskók légmentesen lezártak. Az árusok mégis azt állítják, hogy a színeszett folyadékban lévő tápanyagok hónapokig életben tartják az állatokat. Az állatorvosok természetesen cáfolják ezt, hiszen az oxigénhiány sokkal hamarabb végez velük.

 

 

Remélhetőleg nemsokára erről a “divatról” is kiderül majd, hogy a fele se igaz, ahogy így volt ez a korábban nagy port kavart úgynevezett “bonsaikittenekkel”, vagyis a befőttesüvegben nevelt macskákkal is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik