Élet-Stílus

Megirigyelte a “Like-ot” a Google

A közösségi használatot szeretné erősíteni a Google ezért kitalálták, hogy a keresési eredményeiket lehessen „lájkolni”.

Egyelőre a felhasználók egy kisebb csoportja tesztelheti a Google új próbálkozását, de a cég ígérete szerint hamarosan szélesebb körben is elérhetővé válik az új szolgáltatás. A megoldás lényege, hogy ha a keresést futtató felhasználó elégedett a találatként megnyitott oldallal vagy oldalakkal, akkor a +1 gomb megnyomásával ezt jelezheti ismerősei, barátai számára – írja a Marketing és Médiaonline.hu.

A Google keresések során megjelenő hivatkozásoknál feltüntetik azt is, hogy a felhasználó ismerősei közül ki döntött már úgy korábban, hogy +1-re érdemes az adott oldal. Ezzel tulajdonképpen egymásnak ajánlhatják a felhasználók az oldalakat, ami segíthet abban, hogy az egyes keresésekre a leginkább megfelelő találatot válasszák ki. A +1 gomb egyébként nem csak a keresési találatoknál, de a hirdetéseknél is használható, vagyis azokat is megoszthatják egymással az internetezők.
A keresőcég közlése szerint a tartalomtulajdonosok számára is egyszerű lesz a +1 gomb hozzáadása az oldalukhoz. Az egész rendszer hasonlít egyébként a Facebook „Like” gombra, amely igen gyorsan elterjedt az internetes oldalak körében, és egyre inkább a népszerűség mércéjének számít.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik