Élet-Stílus

A világ legmagasabb épületét is megmászta a Pókember – videó!

Mintegy hat óra kellett a francia pókemberként ismert Alain Robertnek, hogy megmássza hétfőn a világ legmagasabb épületét, a 828 méteres dubai Burdzs Kalifát.

A 48 éves férfi szokásától eltérőn most biztonsági kötelet és hevedert is használt, bár nem önszántából, hanem a mászást engedélyező házigazdák elvárásainak eleget téve. Ritka eset, hogy legálisan mászik, korábban sokszor őrizetbe vették akciói miatt. Ezúttal mentőautót is készenlétbe állítottak a 160 lakható emelettel rendelkező épület tövében.

Robert valamivel napnyugta előtt kezdett el felkapaszkodni az épület oldalán; később, ahogy leszállt az éj, fényszórók segítették útját. A szél miatt órákkal elhúzódott a mászás, de a pókember végül még a lakható szintek fölé tornyosuló, kúp alakú csúcs tetejét is elérte.

A 48 éves Robert – világhálós naplója szerint – eddig több mint hetven felhőkarcolót mászott meg, köztük a New York-i Empire State Buildinget, a Willis-(Sears)-tornyot Chicagóban, a Petronas ikertornyot Kuala Lumpurban és a Tajpej 101-et Tajvanon. Utóbbi a világ legmagasabb épülete volt a Burdzs Kalifa előtt, mely bő egy éve készült el.

A pókember először 12 éves korában mászott meg épületet: kizárta magát otthonából, és úgy döntött, felmászik a nyolcadik emeleten lévő nyitott ablakhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik