Élet-Stílus

Az internet nem játék

A kisgyerekek a világhálón könnyen válhatnak csoportos zaklatás áldozatává, de felnőtt tartalomba is sokkal egyszerűbben botlanak.

A szülőknek igenis komolyan kell venniük azt, ha gyermekük internetezni kezd – írja közleményében az Amerikai Gyermekorvosi Akadémia. A sok szempontból hasznos médium ugyanis meglátásuk szerint az óvatlan gyermek felhasználók számára akár veszélyes is lehet, károsíthatják testi és lelki egészségüket. A szakemberek épp ezért azt javasolják a szülőknek, hogy legyenek ők azok, akik bevezetik az internet világába gyermeküket, már idejekorán fektessék le a játékszabályokat.

A közösségi oldalaknak ugyanis van árnyoldala: a kicsik itt nemcsak barátaikkal tarthatnak kapcsolatot, hanem teljesen ismeretlenekkel is, ami a szakértők szerint azért veszélyes, mert így könnyen csoportos zaklatás áldozataivá válhatnak. Az internet előtti üldögélés emellett sok más, adott esetben fontosabb tevékenységtől veheti el az időt, egyes vélemények szerint ráadásul függőséget – így elvonási tüneteket is – okoz.

AJÁNLOTT LINKEK:

Terjed a Facebook-depresszió a tinik körében (origo.hu)
7 biztos tipp a Facebook függőség leküzdéséhez (hotdog.hu)
Függőséget okozhat a Facebook (dehir.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik