Élet-Stílus

Madarasék legyőzték a Vasast

A Vasas harmadik meccsét is elveszítette a vízilabda Euroliga negyeddöntős szakaszában: hat góllal kapott ki a Pro Recco vendégeként.

Magyar góllal rajtolt a mérkőzés, a gond a Vasas szempontjából csupán az volt, hogy ex-játékosa, a jó ideje már az Euroligában címvédő olasz Pro Reccót erősítő Madaras Norbert talált be. A szintén egy magyar légiós, Benedek Tibor gólpassza nyomán már 3-0-ra ellépett a házigazda, amikor szépített a Vasas. Miho Boskovic kapufás góllal javított 3-1-re, de az első szünetre 4-1-es hazai vezetésnél vonultak el a csapatok.

A magyar bajnok és a világ jelenlegi legerősebb – harmadik magyarként Kásás Tamást is a soraiban tudó – klubcsapata közötti összecsapás második negyedében 5-1-es állásnál Kiss Gergely, az angyalföldiek klasszisa szépített, majd továbbra is élve az emberelőnyök kínálta lehetőségekkel az amerikai Jeff Powers, utána pedig Boskovic révén 5-4-re „visszatért” a meccsbe a Vasas, ám Madaras gyorsan lelohasztotta a reményeket (6-4). A nagyszünet előtt tovább romlott a vendéggárda pozíciója: a reccói alakulat 7-4-re elhúzott, amikor a jobbkezes Vörös Viktor „végszóra” balkézzel volt eredményes (7-5).

A harmadik nyolc percet a harmadszor is roppant pontos Madaras balkezes lökete nyitotta (8-5). Az „ellenfórból” Katonás Gergő gyorsan válaszolt, de az ellenállhatatlanul játszó Madaras negyedszer – majd már a befejező játékrész elején ötödször – sem tévesztett (10-6). A negyed felénél ötgólosra duzzadt a különbség a felek között, végül pedig a Pro Recco különösebb megerőltetés nélkül fél tucat góllal, 12-6-ra győzött.

A csoport másik találkozóján a Primorje Rijeka 8-6-ra verte a vendég Mladost Zagrebet. A fiumei gárdát erősítő Varga fivérek közül Dénes három, Dániel egy gólt szerzett.

Euroliga, 3. forduló:
Pro Recco- TEVA-Vasas-UNIQA 12-6 (4-1, 3-4, 2-1, 3-0)
A Vasas góldobói: Boskovic 2, Kiss, Powers, Vörös, Katonás 1-1

Primorje Rijeka (horvát)-Mladost Zagreb (horvát) 8-6

Ajánlott videó

Olvasói sztorik