Élet-Stílus

Egervári változtat a kezdőcsapatán

Egervári Sándor a pénteki, négy góllal elveszített meccshez képest több helyen változtat a kezdőcsapatán a Hollandia elleni, keddi Eb-selejtezőn.

„Elek Ákos és Lipták Zoltán sárga lapok miatt nem játszhat, de ennél több változtatást tervezek. Ez elsősorban nem a pénteki teljesítmény kritikája, inkább bizonyos posztokon kicsit más stílusú labdarúgókra lesz szükség” – mondta vasárnap a szövetségi kapitány

Egervári Sándor azt is elárulta, hogy valamelyest védekezőbb felfogásban fog pályára lépni a csapata, mert jobban le kell szűkíteni a területet a holland válogatott számára.

„A játékosok alapvetően motiváltak és nem véletlenül vannak a válogatottban, profi módon kezelik a pénteki vereséget. Ez egy értékmérő mérkőzés volt, amely felszínre hozta a hiányosságainkat, de ezt a játékosokkal osztottam meg, nem a közvéleménnyel” – fogalmazott Egervári.

Rudolf Gergely arról beszélt, ő kifejezetten örül neki, hogy ismét Hollandia lesz az ellenfél, mert így azonnal ki lehet javítani a hibát, továbbá felszabadultan, veszíteni való nélkül játszhatnak. Koman Vladimir és Juhász Roland egyformán úgy vélekedett, hogy a riválisnak a védelme sebezhető, még akkor is, ha ezt pénteken nem sikerült bizonyítani. Mindketten egyetértettek abban is, hogy a magyar együttesnek a védekezést kell csapatként jobban megoldania ahhoz, hogy a 0-4 után jobb eredményt érjen majd el.

Magyarország-Hollandia 0-4

A szövetségi kapitány egyelőre arról nem tudott beszámolni, hogy a pénteki találkozón megsérült Dzsudzsák Balázs és Juhász Roland szerepelhet-e az Amszterdamban, de az Anderlecht középső védője azt mondta, ott lesz a pályán, ha a kapitány is úgy akarja.

A magyar válogatott hétfő reggel utazik el a mérkőzés helyszínére, Amszterdamba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik