Élet-Stílus

Anglia a Barcelonát koppintja – videó

Az angolok megpróbálták lekopírozni a Barcelona játékát - Jack Wilshere szerint ennek köszönhetik a szombati, Wales elleni habkönnyű győzelmüket.

A Wales csapatát Európa-bajnoki selejtezőn, Cardiffban 2-0-ra legyőző angol válogatott fiatal játékosa elárulta, megpróbálták lekopírozni a világ legjobb klubcsapatának tartott Barcelona játékát, és ez a jövőben is eredményre vezethet. A recept egyszerű: a labda járatására, az ellenfél kizökkentésére és nyomás alá helyezésére épült a győztes taktika.

„A megnéztünk néhány felvételt a Barcelona játékáról, Fabio (Capello) főképp arra hívta fel a figyelmünket, hogy a katalán együttes miképp helyezi nyomás alá az ellenfelet. A világ legjobb csapatától nem szégyen tanulni. Hasonló stílusban akartuk játszani, és ez be is jött, hiszen ráerőltettük akaratunkat a walesiekre, ennek köszönhetően korán szereztünk két gólt” – magyarázta az Arsenal 19 éves középpályása, Jack Wilshere.

Az angolok olasz szövetségi kapitánya a barcelonai stílushoz új játékrendszert is választott, a hagyományos 4-4-2 helyett 4-3-3-as felállásban küldte pályára az övéit, és szerinte ez kulcsszerepet játszott a sikerben, amellyel Anglia pontszámban beérte, sőt, jobb gólkülönbségével meg is előzte Montenegrót, jelenleg vezeti a csoportját.

„Gyorsan járattuk a labdát, ennek nyomán helyzeteket alakítottunk ki. Esélyt sem adtunk Walesnek. Ez a szisztéma a jövőben is hatásos lehet, mert így egy olyan futballista, mint Ashley Young sokat javíthat a támadójátékon” – jegyezte meg a lefújás után Capello.

A nevezett harcolta ki azt a tizenegyest, amelyből Frank Lampard megszerezte a vezetést, majd kisvártatva gólpasszt adott a közelről eredményes Darren Bentnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik