Élet-Stílus

Verekedtek a kosarasok

Két mérkőzésen is botrány tört ki szerdán a férfi kosárlabda-bajnokságban.

A Debrecen-Kecskemét (77-99) meccsen a két csapat játékosai a harmadik negyedben, egy szabálytalanságot követően összeverekedtek, percekig állt a játék, a biztonságiak is bementek a pályára – tájékoztatta az MTI-t Takács Endre, a hajdúságiak ügyvezetője.

Végül két vétkest kiállítottak, a házigazdák reklamáló edzője, Mika Turunen pedig technikait kapott. A játék az utóbbiért ítélt két büntetővel folytatódott, ugyanakkor a Debrecen óvást jelentett be, mivel a szabálytalanságért járó büntetődobás elmaradt.

„Felvezettük a jegyzőkönyv hátuljára, hogy óvni kívánunk. Várjuk a videofelvételt a városi tévétől, s annak ismeretében fogalmazzuk meg az óvás szövegét” – így Takács.

A Körmend-Albacomp összecsapás (80-68) hajrájában egy rugdosódás borzolta a kedélyeket a fehérvári Tony Crocker és a hazaiakat erősítő Németh István között.

„Az eset bekerült a jegyzőkönyvbe, így minden bizonnyal a szövetség (MKOSZ) fegyelmi bizottsága előtt folytatódik” – mondta Csák Tamás, a vasiak csapatvezetője. – Az eddigi tapasztalatok alapján egy-két meccses felfüggesztett eltiltás várható az ügyben.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik