Élet-Stílus

Lippi újra edzősködne, de nem Itáliában

Az olaszokat 2006-ban világbajnoki győzelemre vezető Marcello Lippi ismét edzői munkát vállalna, de hazájában, Olaszországban nem szeretne dolgozni.

A Juventussal Bajnokok Ligája-győztes szakvezető 2006-ban világbajnoki címig vezette az olaszokat, majd kétéves pihenő után visszatért a kapitányi hídra, de irányításával a címvédő már a csoportkör után búcsút intett a tavalyi nyári dél-afrikai seregszemlének.

Lippi – ahogy azt előre közölte – ezután ismét, immár végleg távozott a válogatottól, szakvezetőként azonban még két vagy három évig dolgozna – de kizárólag külföldön.

„Ha a helyzet úgy hozza, visszatérek: két-három évig edzősködnék, de nem a hazámban, hanem külföldön!” – mondta az ősz mester, aki tavaly tárgyalt az ukrán szövetséggel, az egyezség azonban elmaradt. A neve többször felmerült a Juventusnál, amellyel a BL-siker mellett ötször volt bajnok, de nem ül le újra a torinóiak kispadjára.

„Az elmúlt években sokszor szóba hoztak a sajtóban a Juvéval, amikor a csapatnak nehézségei voltak, de már évek óta nincs kapcsolatom a klubbal. Nem is vágyom vissza, sehol sem vállalok többé munkát Olaszországban!” – jelentette ki a 62 esztendős edző.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik