Élet-Stílus

Alonsóból Schumacher lehet

A Ferrari elnöke amondó, hogy spanyol pilótája, Fernando Alonso a hétszeres Forma-1-es világbajnok német Michael Schumacher nyomdokaiba léphet.

Luca Cordero Di Montezemelo szerint Fernando Alonsónál már szinte semmi sem hiányzik ahhoz, hogy a hétszeres világbajnok, legendás Michael Schumacher nyomába lépjen.

„Olyan fickó, aki nagyon sok időt tölt el nálunk Maranellóban, nagyszerű a kapcsolata az embereinkkel, a mi családunkkal” – nyilatkozta Montezemolo a Corriere dello Sport című olasz lapnak. Ehhez a Ferrari-vezér még hozzátette: „Nagyon sokat várok tőle ebben a kiélezett küzdelmet ígérő idényben. Hallatlanul tud összpontosítani, csodálatos pilóta.”

Mint ahogy a jelenleg a Mercedesnél versenyző Schumacher is az volt a Ferrarinál, amelynél öt vb-címet szerzett, korábban kétszer a Benettonnal ért fel a csúcsra.

A Renault-val kétszeres világbajnok Fernando Alonso tavaly szerepelt először a Ferrarinál, öt futamon végzett az élen – az utolsó versenyen, Abu-Dzabiban szorult le a képzeletbeli dobogó legfelső fokáról, miután csapata rossz taktikát választott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik