Élet-Stílus

13 vb-ezüstérmessel érkeztek a hollandok

Csütörtökön kora délután megérkezett Budapestre a világbajnoki ezüstérmes holland labdarúgó-válogatott, mely pénteken 20:30 órától a Puskás Ferenc Stadionban játszik a magyar csapattal Európa-bajnoki selejtezőt.

Bert van Marwijk szövetségi kapitány és együttese 13:03 órakor landolt Ferihegyen, melynek 2A terminálján mintegy 30 – magyar és holland – szurkoló fogadta a Wesley Sneijder, Robin van Persie és Rafael van der Vaart fémjelezte Oranjét. A játékosok “futtában” kiosztottak néhány autogramot, Van Persie pedig a pénteki összecsapással kapcsolatban az MTI érdeklődésére magabiztosan annyit mondott: “nyerünk”. Ezek után a futballisták buszra szálltak, mely a szállásukra vitte őket.

A vendégegyüttes csütörtökön este 19 órától tart edzést a Puskás Ferenc Stadionban, ahol Bert van Marwijk ezt követően találkozik a sajtó képviselőivel.

A dél-afrikai vb-n a döntőben a spanyoloktól 1-0-ás vereséget szenvedett Oranje akkori kezdőcsapatából Arjen Robben, Mark van Bommel és Maarten Stekelenburg sérülés miatt nem állhat Bert van Marwijk szövetségi kapitány rendelkezésére, míg Giovanni van Bronckhorst a vb után bejelentette visszavonulását. Így 13 vb-ezüstérmes található a magyarok elleni keretben.

A holland keret
Kapusok: Michel Vorm (Utrecht), Sander Boschker (Twente), Jelle ten Rouwelaar (Breda)
Védők: Khalid Boulahrouz (Stuttgart), Urby Emanuelson (Milan), John Heitinga (Everton), Joris Mathijsen (Hamburg), Erik Pieters (PSV), Ron Vlaar (Feyenoord), Gregory van der Wiel (Ajax)
Középpályások: Ibrahim Afellay (Barcelona), Nigel de Jong (Manchester City), Wesley Sneijder (Inter), Kevin Strootman (Utrecht), Rafael van der Vaart (Tottenham), Stijn Schaars (Alkmaar)
Csatárok: Eljero Elia (Hamburg), Dirk Kuyt (Liverpool), Robin van Persie (Arsenal), Ruud van Nistelrooy (Hamburg), Luuk de Jong (Twente), Jeremain Lens (PSV)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik