Élet-Stílus

A Sportdöntőbíróság Queiroznak adott igazat

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elfogadta a hat hónapos eltiltással sújtott, majd menesztett Carlos Queiroznak, a portugál labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitányának a fellebbezését.

Az 57 éves szakembert tavaly szeptemberben állították fel a nemzeti csapat kispadjáról, miután augusztus végén a helyi antidopping ügynökség féléves eltiltással büntette, mert egy májusi edzőtáborozás során kikelt magából, inzultálta a doppingellenőröket, akik szerinte az előre be nem jelentett kontrollal megzavarták a vb-re készülő játékosait.

Carlos Queiroz az eltiltás miatt nem ülhetett le a kispadra a portugálok első két Európa-bajnoki selejtezőjén, melyeken a gárda csalódást keltve mindössze egy pontot szerzett.

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) indoklásában kitért rá, hogy az edző viselkedése nem zavarta meg az ellenőrök munkáját, ugyanakkor rögzítette, hogy a megnyilvánulása elfogadhatatlan. Queiroz korábban jelezte: ha megnyeri a fellebbezést CAS-nál, kártérítést követel korábbi munkaadójától, a Portugál Labdarúgó-szövetségtől.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik