Élet-Stílus

Lassan elfogynak a hollandok

Hedwiges Maduro, a Valencia játékosa is kidőlt a magyar válogatott elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő holland keretből, s Mark van Bommel sem játszhat pénteken, Budapesten.

A 26 éves, védőként és védekező középpályásként is bevethető futballista bokasérülése miatt nem léphet pályára pénteken esedékes magyar-holland Európa-bajnoki selejtezőn.

Hedwiges Maduro helyett az AZ Alkmaar 27 esztendős játékosának, a 12-szeres válogatott Stijn Schaarsnak küldött meghívót Bert van Marwijk szövetségi kapitány, akinek a legfrissebb hírek szerint Mark van Bommel (AC Milan) játékáról is le kell mondania, de a tréner veje a keddi, amszterdami meccsen talán labdába rúghat.

Van Marwijk ezzel együtt nincs könnyű helyzetben: szép lassan elfogynak a kiválasztottjai. A napokban két meghatározó labdarúgója, a Bayern sztárja, Arjen Robben és a selejtezőben nyolc gólnál járó Schalke-csatár, Klaas-Jan Huntelaar dőlt ki a sorból.

Robben sérülés miatt a tavalyi világbajnoki döntő óta nem játszott a nemzeti csapatban. Nem akarunk rosszmájúak lenni, de nem is hallgatjuk el, hogy nekünk azért nem olyan nagy baj, hogy a nagyszerű szélső nem ellenünk növeli 52-ről 53-ra a válogatottságai számát, és egy ideig megragad 15 gólnál, hiszen a holland csapat legjobbjáról van szó.

A nevezettek mellett korábban a térdét fájlaló Theo Janssen (Twente) és az edzésen megsérült, hüvelykujját tört Maarten Stekelenburg (Ajax Amsterdam) is kikerült a holland keretből, a maródiak pótlására Luuk de Jong (Twente), Jeremain Lens (PSV Eindhoven), Ruud van Nistelrooy (Hamburg), illetve Jelle ten Rouwelaar (NAC Breda) kapott meghívót.

Lens így szembe kerülhet klubtársával, Dzsudzsák Balázzsal a Puskás Ferenc Stadion gyepén. Amúgy a válogatottban még nem szereplő Ten Rouwelaarnak is vannak magyar csapattársai, igaz, Fehér Csaba és Horváth Gábor nem tagja a magyarok keretének.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik