Élet-Stílus

A Google vagy a Microsoft emberei egészségesebbek?

Az egy dolog, hogy mesébe illő környezetben dolgoznak, ha a hangsúly azon van, mit esznek.

Sokféle legenda kering arról, milyen jól tartja a keresőóriás a munkatársait. Hogy tényleg csak néhányat említsünk a sok közül, itt van például a pletyka az ingyen étteremről, no és a másik a kreativitást serkentő hipermodern környezetről, hogy az egyetemista szabadságot idéző hangulatról már ne is beszéljünk. Persze e tekintetben a Microsoft sincs semennyire sem elmaradva vetélytársától.

Egy friss kutatás – amiben 6 ezer Google- és 16 ezer Microsoft-alkalmazott vett részt – nem a külsőségekre volt kíváncsi. A Rapleafet a munkatársak étkezési szokásai és egészséges életmódhoz való viszonya érdekelte. Az eredmények pedig a következők: a keresőóriás alkalmazottai több gyorskaját, szalonnát és jégkrémet esznek, mint a microsoftosok, de kiegyenlítik a dolgot azzal, hogy gyakrabban vesznek friss gyümölcsöt és zöldséget is.

A Microsoft emberei, akik többségében idősebbek, mint a Google-alkalmazottak, azzal szereztek jó pontokat, hogy sok vajat és vitamint esznek. Az előbbiekről – vásárlási szokásaikat vizsgálva – kiderítették még azt is, hogy jó eséllyel házasságban élnek, sőt gyerekeik is vannak, ellentétben a google-ösökkel.

AJÁNLOTT LINKEK:

Googlers Buy More Junk Food Than Microsofties (techcrunch.com)
Britney Spears 800 neve – látogatás a Google zürichi központjában (origo.hu)
A Microsoft lett a legjobb munkahely (fn.hu)
Tengerpart ihlette a Google londoni irodáját (4szoba.hu) – galéria
A Microsoft ad a dizájnra (4szoba.hu) – galéria

Ajánlott videó

Olvasói sztorik