Élet-Stílus

Suárezt még mindig gyűlölik Ghánában

A több ghánait is felvonultató Sunderland és a Liverpool bajnokija előtt felmerült a télen Angliába szerződött, jelenleg az FC-t erősítő uruguayi vb-magánszáma is. A ghánaiak még mindig haragszanak.

Asamoah Gyan, a Sunderland támadója szerint a dél-amerikai klasszis aligha tartozik a közönségkedvencek közé Ghánában. A két együttes a 2010-es vb negyeddöntőjében találkozott, s az 1-1-re végződött játékidőt követő ráadás utolsó percében Suárez kézzel „kivédte” Adiyiah fejesét (más kérdés, hogy az akció előtt az afrikaiak lesen voltak).

A büntetőt épp Gyan végezhette el, ám a lécre bombázott, s a lefújást követő büntetőpárbajt elszúrták az afrikaiak – Suárez a kiállítása miatt nem játszhatott a hollandok elleni elődöntőben. Gyan szerint több időnek kell eltelnie, hogy a ghánaiak megbocsássanak.

„Az élet megy tovább, a vb már csak emlék” – filozofált a Sunderland csatára. „Tény, hogy Suárez a leggyűlöltebb figura Ghánában. Fáj ezt kimondani, hisz én is sportember vagyok, értem a játékot, és azt is, miért tette. Ám vajon a szurkolók ezt meg tudják-e emészteni? Aligha. Épp ezért ő az első számú közellenség mindmáig.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik