Élet-Stílus

Riesch az összetett síbajnok

A német Maria Riesch nyerte meg összetettben a női alpesi sízők Világkupa-sorozatát, miután a Svájcban zajló Vk-döntőn a rossz idő miatt nem lehet megrendezni szombaton az utolsó egyéni számot, az óriás-műlesiklást.

A Lenzerheidében szerdán kezdődött Vk-finálé programját napok óta az eső határozza meg, mert ugyan az első napon még a férfi és női lesiklást is le tudták bonyolítani, másnap a szuper-óriásműlesiklást már törölték, majd pénteken a férfiak, szombaton reggel pedig a nők óriás-műlesikló száma vált az időjárás áldozatává.

A törlések vesztese egyértelműen a címvédő amerikai Lindsey Vonn, aki a szerdai lesiklás során hiába vette vissza a vezetést az összetettben Riesch-től, a hátralévő három szám közül csak a műlesiklást rendezték meg, ami az ő leggyengébb szakága, a kétszeres olimpiai bajnok német síző pedig ki is használta ezt, s végül három ponttal megnyerte az összetettet. Az óriás-műlesikló Vk-t a tavalyi ötkarikás bajnok német Viktoria Rebensburg nyerte meg. Szombaton a férfi műlesiklást megrendezik.

Vk-állások
Nők, óriás-műlesiklás
A szakági Vk végeredménye (6 verseny után):
1. Viktoria Rebensburg (német) 435 pont, 2. Tessa Worley (francia) 358, 3. Tanja Poutiainen (finn) 240
Az összetett Vk végeredménye (33 verseny után):
1. Maria Riesch (német) 1728, 2. Lindsey Vonn (amerikai) 1725, 3. Tina Maze (szlovén) 1139

Ajánlott videó

Olvasói sztorik