Élet-Stílus

Új-Zéland visszalépett a Japán elleni meccstől

Az új-zélandi labdarúgó-válogatott visszalépett a Tokióba tervezett, Japán elleni barátságos mérkőzéstől az ázsiai országban múlt pénteken bekövetkezett természeti katasztrófa következményei miatt.

Új-Zéland futballszövetsége (NZF) csütörtökön jelentette be, hogy “nem szívesen” ugyan, de lemondja a találkozót, most nem tartja biztonságosnak a Japánba utazást, tekintettel arra, hogy a 9-es erősségű földrengés és az azt követő szökőár következtében megrongálódott a Tokiótól 240 km-re, északra található fukusimai atomerőmű.

“Nehéz döntés volt, ugyanakkor a kialakult nukleáris vészhelyzet miatt kénytelenek voltunk így határozni – idézte az NZF közleménye Frank van Hattum elnököt. – Szövetségünk mindent megtesz annak érdekében, hogy vendéglátóinkkal közösen megvizsgáljuk, megrendezhető-e az összecsapás egy másik időpontban.”

A Japán Labdarúgó Szövetség (JFA) szerdán maga is törölt egy mérkőzést, mégpedig a jövő péntekre tervezett, Montenegró elleni barátságos találkozót. A négy nappal későbbre kijelölt, Új-Zélanddal szembeni összecsapással kapcsolatban viszont csütörtökre ígért döntést. A természeti katasztrófában a legfrissebb hivatalos adatok szerint 5178 ember halt meg és 8606 tűnt el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik