Élet-Stílus

Nagy feladat tornyosul Dzsudzsákék előtt

Az Európa Liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a PSV nem tudott előnyt szerezni a Rangers ellen, így a holland listavezetőnek az Ibrox Parkban kellene kiharcolni a továbbjutást.

Az eindhoveniek nem játszottak rosszul a skótok ellen, viszont meglehetősen sok helyzetet tékozoltak el: ennyi lehetőségük aligha lesz Glasgowban, ennek ellenére Fred Rutten szakvezető amondó, csak támadójátékkal vívhatják ki a továbbjutást.

„Eddig nem rossz, amit elértünk, de ennél többet is tehetünk. Bejutottunk az Európa Liga legjobb 16 csapata közé, viszont a Rangers Eindhovenben kifogott rajtunk. Egy góllal nyilván nyugodtabb lennék, könnyebb lenne a dolgunk Glasgowban” – utalt Rutten a csütörtök esti mérkőzésre – a meccset Magyarországon 20.40-es kezdéssel élőben közvetíti a StoryTV.

„Ugyanakkor távolról sem vagyunk esélytelenek” – tette hozzá. „A 0-0 nem olyan rossz eredmény. Az első mérkőzésen mutatottnál azonban több kell, s a fejekben is rendet kell teremtenem: be kell bizonyítanunk, hogy a legjobb nyolc között a helyünk. Csütörtök este igyekszünk eredmény-centrikusan játszani, a játék szépségei másodlagosak. Életbevágó a meccs, a csapat és a klub számára is. Ha a negyeddöntőbe kerülnénk, az az egyesület jövőjét is befolyásolná.

A hollandoknál minden bizonnyal ezúttal is kulcsszerep jut majd a magyar válogatott balszélsőjének. Dzsudzsák nagyszerű szezont fut, a hétvégén megszerezte 15. holland bajnoki gólját, de az EL-ben is már hat találatnál tart. A 24 éves futballista újabb kupagólja nagyon sokat érhetne együttesének, amely már 1-1-es döntetlennel is továbbjuthat.

Nagy feladat tornyosul Dzsudzsákék előtt 1

Az orosz bajnok Zenitet a múlt heti, hollandiai vendégszereplése előtt még sokan a végső győzelemre is esélyesnek tartották, ám az Eredivisie jelenlegi másodikja alaposan meglepte Husztiékat, így Luciano Spalletti futballistáinak nyolcba jutása egyértelműen bravúrnak számítana.

Az U20-as vb-n harmadik helyezett magyar válogatott kapusát, Gulácsi Pétert foglalkoztató Liverpool is hátrányból kezdi a portugál Braga elleni, hazai visszavágót, melyen ha gólt kap, legalább két találattal többet kell szereznie riválisánál a negyeddöntős szereplés kivívásához.

Európa Liga, nyolcaddöntő, visszavágók:
Rangers (skót)-PSV (holland), 21.05 – ÉLŐ: StoryTV
Ibrox Park. Vezeti: Schörgenhofer (német)
Várható kezdőcsapatok
Rangers: Weir – Diouf, Whittaker, Foster, Neil Alexander – – Davis, Bougherra, Lafferty, Edu – Bartley, Hutton
PSV: Isaksson – Bouma, Manolev, Pieters, Marcelo – Toivonen (Bakkal), Engelaar, Hutchinson – Berg (Koevermans), Dzsudzsák – Lens
Az első mérkőzésen: 0-0

További mérkőzések:
Paris S.G. (francia)-Benfica (portugál), 19:00
Az első mérkőzésen: 1-2
Manchester City (angol)-Dinamo Kijev (ukrán), 19:00
Az első mérkőzésen: 0-2
Zenit (orosz)-Twente (holland), 19:00
Az első mérkőzésen: 0-3
Szpartak Moszkva (orosz)-Ajax (holland), 19:00
Az első mérkőzésen: 1-0
Porto (portugál)-CSZKA Moszkva (orosz), 21:05
Az első mérkőzésen: 1-0
Villarreal (spanyol)-Leverkusen (német), 21:05
Az első mérkőzésen: 3-2
Liverpool (angol)-Braga (portugál), 21:05
Az első mérkőzésen: 0-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik