Élet-Stílus

Mourinho: hiba nélkül játszottunk

A Real Madrid hétévnyi előszobázás után jutott ismét az elitsorozat negyeddöntőjébe: megérdemelten. A spanyolok nem vették félvállról a Lyont, s ezzel megfordították a lassan évtizedes trendet.

A két csapat BL-párosításaiból rendre a franciák jöttek ki jól, ám a lyoni Gerland stadionban nem sikerült előnyt szerezniük, s ezzel nagyon nehéz helyzetbe kerültek, amit a Real könyörtelenül ki is használt. A 3-0-val a Real igazolta, hogy méltán jegyzik a BL esélyesei között, Jose Mourinho pedig ismét bizonyította, hogy csapatai elsősorban tavasszal vitézkednek igazán.

„Mi a Real Madrid vagyunk, azaz elvárható, hogy legalább a negyeddöntőig jussunk a Bajnokok Ligájában” – vélte a sorozatot a Portóval (2004) és az Interrel (2010) megnyerő portugál edző. „Egy nagyon jó csapaton jutottunk túl, azt hiszem, megérdemelten. Komplett futballal rukkoltunk elő, győzelemre játszottunk, és a megbeszéltek szerint jártunk el.”

„A nyolc között nincsenek külön preferenciáim, de szívesen elkerülném a Chelsea-t és az Intert, hisz érzelmileg nehéz egykori tanítványok ellen játszani” – tette hozzá. „De ha mégis úgy adódna, akkor belevágunk. Profik vagyunk, ezért fizetnek, de nem örülnénk.”

Kollégájával egyetértett Claude Puel (képünkön háttal) is, aki elismerte, hogy szerda este a Lyon nem tudott felnőni a feladathoz.
„Szerda este nem voltunk ellenfelei a Realnak” – vélte a szezon során többször is támadott szakvezető. „Nagyon jól felkészített együttes ellen kellett volna helytállnunk, a Real azonban a tizenhatosa előtt becsukta a kaput. Sokat hibáztunk, idegesek voltunk, a második gól után pedig minden eldőlt. Csak gratulálni tudok a madridiaknak, megérdemelték.”

Főnökétől eltérően Bafetimbi Gomis úgy érezte, a hazaiak három góllal nem voltak jobbak, ugyanakkor jobban sáfárkodtak helyzeteikkel.

„Csalódottak vagyunk” – ismerte el a 25 éves támadó. „A tavalyihoz hasonlóan szerettük volna megizzasztani a spanyolokat, de ők ezúttal jobbak voltak. Persze, gól nélküli döntetlen esetén is kiestünk volna. Támadnunk kellett tehát, ezzel viszont lehetőségeket adtunk a Realnak, s egy védelmi hiba miatt hátrányba kerültünk. Nem érdemeltünk 3-0-s vereséget, igaz, továbbjutást sem.”

Emlékeztető
Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:

Real Madrid (spanyol)-Lyon (francia) 3-0 (1-0)
Madrid, Santiago Bernabéu. Vezette: Skomina (szlovén)
Gól: Marcelo (37.), Benzema (66.), Di María (76.)
Sárga lap: Pepe (8.), Carvalho (30.), illetve Gourcuff (38.), Cissokho (54.)
Real: Casillas – Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo – Khedira, Alonso – Di María (Granero, 78.), Özil, C.Ronaldo (Adebayor, 75.) – Benzema (Lass, 84.)
Lyon: Lloris – Reveillere, Lovren, Cris, Cissokho – Toulalan – Briand (Gomis, 46.), Gourcuff (Pied, 69.), Kallström, Delgado (Pjanic, 80.) – Lopez
Lövések: 19, illetve 6
Kapura: 10, illetve 3
Szögletek: 9, illetve 4
Labdabirtoklás: 53%, illetve 47%
Szabálytalanságok: 12, illetve 18
Továbbjutott: a Real Madrid, 4-1-es összesítéssel.

A negyeddöntőbe jutott csapatok:
Inter (olasz, címvédő), Barcelona (spanyol), Real Madrid (spanyol), Manchester United (angol), Tottenham (angol), Chelsea (angol), Sahtar Donyeck (ukrán), Schalke (német)
A negyed- és elődöntő sorsolását pénteken tartják Nyonban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik