Élet-Stílus

Ellenfélre vár a Chelsea

A Chelsea takarékos üzemmódban szép csendesen csatlakozott a Bajnokok Ligájában állva maradt együttesekhez. Az angol bajnokkal kevesen számolnak, pedig Lampardékban ott a lehetőség.

A Chelsea erős, és mellette szól, hogy idén még egyszer sem játszott csúcsra járatva. Carlo Ancelotti szerdán is „kímélő üzemmódban” játszatta csapatát, emellett több kulcsjátékosának is pihenőt szavazott. Mivel a londoniak a koppenhágai Parken stadionban 2-0-ra legyőzték a dánokat, aligha volt okuk a sietségre.

A Chelsea ennek ellenére olykor nyomasztó fölényben futballozott, viszont a helyzetkihasználásban nem jeleskedtek a kékmezesek, 25 lövésükből csak hét ment kapura, de egyikből sem született gól.

„Mivel Koppenhágában nyertünk, nem volt rajtunk nagy nyomás. Nem kellett mindenáron gólt szereznünk. Több lehetőségünk is adódott, és meglátásom szerint jól játszottunk” – foglalta össze a látottakat az ITV-nek nyilatkozó Carlo Ancelotti. „25 lövésünk volt, ennél sokkal többet nem tehettünk. Fantasztikus a csapat, a keret is megfelelő. Több játékos pihenőt kapott, mások a padon kezdtek, de ez nyilvánvaló, hisz az idényből még rengeteg hátravan.”

Az angolok kapusa, Petr Cech már előrébb tekintett, s úgy vélte, nem kell aggódniuk a sorsolás miatt.
„Ha Bajnokok Ligáját akarunk nyerni, minden utunkba kerülő csapatot le kell győznünk függetlenül attól, hogy a torna melyik fázisában járunk. Így különösebben nem izgat, kivel kerülünk össze a negyeddöntőben. Rengeteg helyzetet elpuskáztunk, ezen mindenképpen javítanunk kell, ellenben a védelem nagyon jól állt a lábán, örülök, hogy kapott gól nélkül végeztünk.”

Emlékeztető
Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:
Chelsea (angol)-Köbenhavn (dán) 0-0
Stamford Bridge. Vezette: Moen (norvég)
Sárga lap: Drogba (54.), illetve Kvist (67.), Bolanos (81.)
Chelsea: Cech – Bosingwa, Terry, Ivanovics, A. Cole – Ramires, Obi Mikel (Essien, 84.), Lampard, Zsirkov (Malouda, 75.) – Anelka (Torres, 68.), Drogba
Köbenhavn: Wiland – Wendt, Zanka, Antonsson, P. Bengtsson (Zohore, 61.) – Bolanos (Kristensen, 90.), Claudemir, Kvist, Vingaard (Santin, 74.) – Grönkjaer, Ndoye
Lövések: 25, illetve 8
Kapura: 7, illetve 2
Szögletek: 10, illetve 3
Labdabirtoklás: 45%, illetve 55%
Szabálytalanságok: 16, illetve 14
Az első mérkőzésen: 2-0
Tj: a Chelsea, 2-0-ás összesítéssel

A negyeddöntőbe jutott csapatok:
Inter (olasz, címvédő), Barcelona (spanyol), Real Madrid (spanyol), Manchester United (angol), Tottenham (angol), Chelsea (angol), Sahtar Donyeck (ukrán), Schalke (német)
A negyed- és elődöntő sorsolását pénteken tartják Nyonban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik