Élet-Stílus

Állati cipők

Korunk cipőcsodáinak ma már csak a fantázia szabhat határt, no és a döbbenet..

A lópata utánzatú csizmák a Cheltenham Festivalra, az Egyesült Királyság egyik legrangosabb lovas eseményére készültek, páronként 1300 fontért árulják őket. A cipő készítői meggazdagodni valószínűleg mégsem fognak, mert a különleges cipőkből összesen három párt készítettek.
A cipők alapanyagául mesterséges patákra és a szárakra utólag felapplikált, valódi lószőrt használtak fel. A csizmák elől cipzárral nyithatóak és csak remélni merjük, hogy természetes módon elhullott állatokról szerezték be a lóbőrt.

A másik érdekesség, amire felfigyeltünk, az a most oly divatos fenntarthatóság jegyében készült öko-cipő. Az Oat minimalista stílusú cipőinek különlegessége, hogy minősített bioműanyagból készültek és Hollandiában, Belgiumban már tavasztól árulják a boltok is. A cipőket 120-130 euróért vesztegetik és tavaly az amszterdami Zöld Versenyen a második helyezést kapták meg.

Eszméletlenül egyedivé teszi őket, hogy az elhasználódott darabokat nem kell őrizgetni, vagy a szemétbe dobni! Elég egyszerűen eltemetni a kertben, virágot ültetni beléjük, vagy egyszerűen bedobni a komposztládába, ahol rövid időn belül humuszszerű anyaggá alakulnak át. Így valóban újrahasznosíthatóak ezek a cipők.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik