Élet-Stílus

Van Gaal: hihetetlen, hogy kikaptunk

Louis van Gaal, a Bayern edzője szerint „lehetetlennek" tűnt az, hogy csapata a tavalyi döntőhöz hasonlóan ezúttal is alulmarad az olasz Interrel szemben.

A holland tréner szerint nem volt benne a meccsben az, hogy az Inter feláll a padlóról, és 3-2-es győzelemmel, végül idegenben lőtt gólokkal búcsúztatja csapatát a BL-ben.

A Bayern ugyan hátrányba került a találkozó elején, de bő félóra elteltével már vezetett, és ekkor összesítésben két góllal jobban állt az ellenfelénél, amelyet a helyzetei alapján könnyen padlóra is küldhetett volna. Nem tette. Az Inter pedig a második félidőben Wesley Sneijder és Goran Pandev találataival a maga javára fordította a párharcot.

„A játéka képe alapján egyszerűen lehetetlennek látszott, hogy elveszítjük ezt a mérkőzést. Sajnos ez történt, annak ellenére, hogy a csapat minden tőle telhetőt megtett. Mario Gomez és Thomas Müller találatai mellett nagyon sok helyzetünk volt, de nem tudtunk több gólt szerezni, és ezzel versenyben tartottuk az Intert…” – mondta Van Gaal, aki a múlt héten jelentette be, hogy a nyáron búcsút int Münchennek.

Más kérés, hogy van-e értelme a bajorokkal tavaly duplázó mesternek júniusig kitartania, miután a Bayern München a Bundesliga és a Német Kupa után a Bajnokok Ligájában is „elszállt”, azaz már március idusán eldőlt, hogy ebben a szezonban trófea nélkül marad.

A müncheni mérkőzés statisztikája

Gólok: 2, ill. 3
Kaput eltaláló lövések: 9, ill. 3
Lövések mellé, fölé: 3, ill. 6
Labdabirtokálás percben: 32:47, ill. 34:20
Labdabirtoklás százalékban: 48%, ill. 52%
Szabálytalanságok: 17, ill. 19
Szögletek: 7, ill. 3
Sárga lapok: 2, ill. 4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik