Élet-Stílus

Hernández Fergusont is meglepte

Még Sir Alex Fergusont is meglepte a Marseille ellen 2-1-re megnyert Bajnokok Ligája-meccsen duplázó Javier Hernández teljesítménye.

„Mindenkit meglepett. Amikor a nyáron szerződtettük a Guadalajarától, arra gondoltunk, bizony időbe fog telni, amíg felveszi a ritmust és alkalmazkodik az európai labdarúgás körülményeihez. Ő viszont gyorsan beilleszkedett, fizikailag is bírja a tempót, képes 90 percet végigfutballozni” – dicsérte a MU menedzsereként 100. BEL/BL-győzelmét ünneplő Sir Alex Ferguson az Olympique Marseille elleni csatát eldöntő 22 éves mexikói csatárt.

A Chicaritónak becézett támadó két gólt szerzett a nyolcaddöntő visszavágóján, előbb Wayne Rooney, majd Rayan Giggs remek passza után helyezett közelről a hálóba, ezzel a harmadik gólját szerezte a legrangosabb európai kupasorozatban (korábban a valenciai csoportmérkőzést döntötte el), míg a Premier League-ben kereken tíz találatnál jár.

„Fantasztikus játékos, kiváló partner a támadósorban. Ráadásul pazar formában van, jól látni, hogy gólokat szerez” – bókolt az ezúttal gólpasszal jelentkező Wayne Rooney.

Bókban a meccs hőse, a rendkívül szerényen nyilatkozó Hernández is jó. A Marseille elleni meccs után arról beszélt, hogy számára a legfontosabb a csapat sikere. Természetesen örül a góljainak, de azok – mint mondta – nem csak az ő képességeit, hanem a társak remek munkáját is dicsérik. „Mindig is azt mondtam, a legjobb helyen vagyok, a világ legjobb együttesében futballozhatok” – jegyezte meg Chicarito, aki fiatal kora ellenére már 21-szer szerepelt a mexikói válogatottban, amelyben éppen egy tucat gólt számol.

Végezetül hallgatassék meg a másik fél is. Didier Deschamps, a francia bajnok Olympique Marseille vezetőedzője a következőket nyilatkozta a Bajnokok Ligája-búcsú után: „Az első, amit érzek, az a csalódottság… A Manchester United nem verhetetlen csapat, ráadásul most nincs is a legjobb formájában, ám ezt mi képtelenek voltunk kihasználni.”

A manchesteri mérkőzés statisztikája

Gólok: 2, ill. 1
Kaput eltaláló lövések: 8, ill. 3
Lövések mellé, fölé: 2, ill. 7
Labdabirtokálás percben: 33:25, ill. 24:34
Labdabirtoklás százalékban: 57%, ill. 43%
Szabálytalanságok: 12, ill. 15
Szögletek: 6, ill. 6
Sárga lapok: 1, ill. 2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik