Élet-Stílus

BL: nyolc között a Real

A Real Madrid 2004 után jutott be ismét a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. Külön öröm Mourinhóéknak, hogy épp a „mumus” Lyon ellen sikerült a diadal. Londonban a Chelsea edzett egy jót.

A Real az első percekben nekiesett ellenfelének, ám tíz perc elteltével kiegyenlítődött a játék, sőt, a vendégek szép lassan fölénybe kerültek.

A lyoni felvonulás közepette azonban megszületett az első spanyol gól – a remekelő Marcelo jóvoltából. A brazil az Alonsótól kapott labdával balról befele cselezett, Ronaldóval kényszerítőzött, majd miután Lovrent elfektette, a jobb alsóba lőtt. A labda a kapufáról pattant a hálóba.

Szünet után már az történt a pályán, amit a madridiak elképzeltek. Llorisnak egyre több volt a védeni valója, ám két alkalommal ő sem tehetett semmit. Özil előbb Benzemát, majd Di Maríát hozta remek helyzetbe, s a 3-0 azt jelentette, hogy a meccs és a találkozó is eldőlt. A végén a Real gurigázott, a Lyon a hármas sípszót várta: megtört a spanyolokat sújtó „lyoni átok”.

Érdekesség, hogy a 4-1-es összesítéssel továbbjutó királyi gárda először nyert BL-mérkőzést a Lyon ellen: ezt megelőző hét találkozásukkor négy döntetlen és három francia siker született, ráadásul 2005-ben, 2006-ban és 2010-ben is a sorozat ezen szakaszában diadalmaskodtak a lyoniak.

A másik szerdai mérkőzésen a Chelsea nem erőltette meg magát azt követően, hogy az első találkozót 2-0-ra nyerte a Köbenhavn otthonában: Londonban nem született gól, így a Kékek is ott vannak a legjobb nyolc között. A negyed- és elődöntő sorsolását pénteken tartják Nyonban.

A negyeddöntőbe jutott csapatok:
Inter (olasz, címvédő), Barcelona (spanyol), Real Madrid (spanyol), Manchester United (angol), Tottenham (angol), Chelsea (angol), Sahtar Donyeck (ukrán), Schalke (német)

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:
Real Madrid (spanyol)-Lyon (francia) 3-0 (1-0)
Madrid, Santiago Bernabéu. Vezette: Skomina (szlovén)
Gól: Marcelo (37.), Benzema (66.), Di María (76.)
Sárga lap: Pepe (8.), Carvalho (30.), illetve Gourcuff (38.), Cissokho (54.)
Real: Casillas – Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo – Khedira, Alonso – Di María (Granero, 78.), Özil, C.Ronaldo (Adebayor, 75.) – Benzema (Lass, 84.)
Lyon: Lloris – Reveillere, Lovren, Cris, Cissokho – Toulalan – Briand (Gomis, 46.), Gourcuff (Pied, 69.), Kallström, Delgado (Pjanic, 80.) – Lopez
Lövések: 19, illetve 6
Kapura: 10, illetve 3
Szögletek: 9, illetve 4
Labdabirtoklás: 53%, illetve 47%
Szabálytalanságok: 12, illetve 18
Továbbjutott: a Real Madrid, 4-1-es összesítéssel.

Chelsea (angol)-Köbenhavn (dán) 0-0
Stamford Bridge. Vezette: Moen (norvég)
Sárga lap: Drogba (54.), illetve Kvist (67.), Bolanos (81.)
Chelsea: Cech – Bosingwa, Terry, Ivanovics, A. Cole – Ramires, Obi Mikel (Essien, 84.), Lampard, Zsirkov (Malouda, 75.) – Anelka (Torres, 68.), Drogba
Köbenhavn: Wiland – Wendt, Zanka, Antonsson, P. Bengtsson (Zohore, 61.) – Bolanos (Kristensen, 90.), Claudemir, Kvist, Vingaard (Santin, 74.) – Grönkjaer, Ndoye
Lövések: 25, illetve 8
Kapura: 7, illetve 2
Szögletek: 10, illetve 3
Labdabirtoklás: 45%, illetve 55%
Szabálytalanságok: 16, illetve 14
Az első mérkőzésen: 2-0
Tj: a Chelsea, 2-0-ás összesítéssel

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik