Élet-Stílus

Az Inter túljutott a Bayernen

A tavaly a döntőben alulmaradt Bayern a 88. percig továbbjutásra állt az Inter ellen, de végül a címvédő jutott a nyolc közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

Nem sikerült visszavágni a Bayern Münchennek, amely szinte megnyert párharcot bukott el az Interrel szemben azok után, hogy az odavágón 1-0-ra nyert Milánóban, és a kedd esti visszavágó java részében jobban játszott olasz ellenfelénél, és sokáig vezetett.

Egyébként az Inter kezdte jobban a müncheni meccset, Pandev indítása után Eto’o révén le is dolgozta a hátrányát. Csakhogy ezután fölénybe került a Bayern, és Robben, valamint Müller góljaival átvette a vezetést, sőt, helyzetei alapján ki is üthette volna a címvédőt.

A müncheniek első gólja egyébként kísértetiesen olyan volt, mint amilyent a bajorok a San Siróban szereztek: Robben lövése után a labda Júlio César páncélmellényéről Gomez elé pattant, s az Eto’hóz hasonlóan a BL-ben nyolcgólos csatár most sem kegyelmezett.

Ahogy a 31. percben Müller sem, akinek a Bayern Münchenben is megfordult Lúcio adott „gólpasszt”. A brazil védő lábáról került a labda a német válogatott támadó elé. Az ajándékba kapott lehetőséggel élő, higgadtan a bal alsóba pörgető Müller később a kapufát is eltalálta – róla pattant a „keretre” a labda Ranocchia mentése során.

A szünet után is a Bayern München dominált, kézben tartotta a mérkőzést, csakhogy a folytatásban egyre inkább magára talált a címvédő Inter, és Gomez helyzete – a César által bravúrral hatástalanított kapáslövése – után a vendégcsapat Sneijder jobb alsó sarkos lövésével egyenlített, majd a 88. percben Pandev 13 méterről a továbbjutást érő gólt is megszerezte – a labda a jobb felső sarokban landolt. A macedón labdarúgó találatánál Eto’o volt a „feladó”, ahogy Sneijderéhez is a kameruni asszisztált.

A címvédőhöz, és a feladatot korábban teljesítő Barcelonához, Sahtarhoz, Schalkéhoz és a Tottenhamhoz hasonlóan a Manchester United is bejutott a legjobb nyolc közé, miután hazai pályán Hernández góljaival 2-1-re verte a Marseille-t. A nyáron igazolt mexikói csatár mindkét gólját közelről szerezte, előbb Ronneytól, majd a Giggstől kapott pontos labdát. Brown öngólja (a védő balul sikerült csúsztatása után Scholes már a gólvonal mögül bikázta ki a labdát) izgalmassá tette az utolsó néhány percet, de újabb találat már nem született, így Sir Alex Ferguson a 100. BEK/BL-győzelmét aratta a MU élén.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:
Bayern München (német)-Inter (olasz) 2-3 (2-1)
München, Allianz-Arena, v.: Proenca (portugál)
Gól: Gomez (21.), Müller (31.), ill. Eto’o (3.), Sneijder (63.), Pandev (88.)
Bayern: Kraft – Lahm, Van Buyten (Badstuber, 70.), Breno (Kroos, 90.), Pranjic – Schweinsteiger, Luiz Gustavo – Robben (Hamit Altintop, 68.), Müller, Ribéry – Gomez
Inter: Júlio César – Maicon, Ranocchia, Lúcio, Chivu (Nagatomo, 87.) – Thiago Motta – Cambiasso, Sztankovics (Coutinho, 51.) – Sneijder – Eto’o, Pandev (Kharja, 90.)
Továbbjutott: az Inter, 3-3-mal, idegenben lőtt több góllal.

Manchester United (angol)-Marseille (francia) 2-1 (1-0)
Manchester, Old Trafford, v.: Carballo (spanyol)
Gól: Hernández (5., 75.), ill. Brown (82., öngól)
MU: Van der Sar – O’Shea (Rafael, 37.; Fabio 70.), Smalling, Brown, Evra – Nani (Valencia, 62.), Carrick, Scholes, Giggs – Hernández, Rooney
Marseille: Mandanda – Fanni, Diawara, Heinze, Taiwo – Mbia (J. Ayew, 80.), Cheyrou – Lucho Gonzalez – Remy, A. Ayew – Gignac (Valbuena, 69.)
Továbbjutott: a Manchester United, 2-1-es összesítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik