Élet-Stílus

BL: Münchenben búcsúzhat a címvédő

A címvédő Inter egygólos hátrányból várja kedden Bayern München elleni idegenbeli visszavágót a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

A Bayern München a szezonban már csak a Bajnokok ligájában van versenyben az elsőségért, miután a Bundesligában 16 pontos hátránnyal csak a negyedik, a Német Kupától pedig az elődöntőben volt kénytelen búcsút venni. Bastian Schweinsteiger szerint mindez külön motivációt jelent a bajor klub játékosainak az Inter elleni csatára, ráadásul Münchenben még nem felejtették el azt, ami tavaly májusban Madriban történt.

„Az Inter egyszerűen jobb taktikával futballozott az egy évvel ezelőtti döntőben. Azóta hajt minket a visszavágás vágya, éppen ezért elégedettek voltunk, amikor a sorsoláson a milánói csapatot húzták nekünk, mert ezzel megkaptuk a lehetőséget arra, hogy nemes bosszút álljunk az elveszített madridi fináléért” – nyilatkozta Schweinsteiger, aki szerint csapata képes búcsúztatni a címvédő Intert, sőt, igazából nincs is más lehetősége…

Odavágó: Inter-Bayern 0-1

„Mivel már csak a Bajnokok Ligájában van esélyünk idén a végső győzelemre, mindenképpen tovább kell jutnunk kedden este. Az első perctől kezdve ebben a szellemben kell játszanunk. Be kell bizonyítanunk, hogy jó csapatunk van, hogy jobbak vagyunk, mint az Inter, még akkor is, ha az ellenfelet olyan klasszisok erősítik, mint Wesley Sneijdert és Samuel Eto’o” – tette hozzá a német válogatott középpályása.

A Schweinsteiger által megnevezett milánói játékosok bizonyosan ott lesznek a pályán az Allianz-Arénában – a visszatérő Cristian Chivúval és Esteban Cambiassóval együtt, ugyanakkor korábban a Bayern Münchenben is megfordult, a pénteki bajnoki mérkőzésen sérülés miatt lecserélt Lúcio szereplése kérdéses. A Bayernnél mindenki hadra fogható.

A müncheniek egyébként az 1-0-ás milánói sikerünk után hullámvölgybe kerültek, zsinórban három vereséget szenvedtek el (Borussia Dortmund 1-3, Schalke 0-1, Hannover 1-3), a hétvégén viszont sziporkáztak, 6-0-ra intézték el a Hamburgot. Az Inter éppen a főpróbát rontotta el, csak döntetlenre volt képes a kiesőjelölt Brescia ellen (1-1) azok után, hogy a Sampdoriával (2-0) és a Genoával (5-2) is könnyen végzett.

„Mindenki láthatta, hogy tud játszani a Bayern” – utalt a szombati bajnokira Louis van Gaal, a Bayern nyáron távozó holland vezetőedzője, aki jó Bajnokok Ligája-szerepléssel teheti széppé a búcsút. Bár az Inter hátrányból feszül neki a müncheni visszavágónak, eléggé magabiztos – s azt a szót, hogy „búcsú”, még csak hallani sem akarják Milánóban.

„Hiszünk abban, hogy sikerül továbbjutnunk. De miért ne bíznánk magunkban, amikor az első meccsen is jól játszottunk, csak a végén elkövettünk egy hibát. Jók az esélyeink ” – így Massimo Moratti klubelnök, akinek a fiai az olasz labdarúgás becsületéért is játszanak majd, lévén már csak az Inter képviseli Olaszországot a nemzetközi futballporondon.

Odavágó: Marseille-Manchester United 0-0

A keddi játéknapon 0-0-ról, az Old Traffordon folytatódik a Manchester United és az Olympique Marseille párharca, amelynek az angol csapat az esélyese. Kiváltképp, hogy az Arsenal ellen 2-0-ra megnyert FA-kupa-meccsen már bevetett Antonio Valencia után Nani és Michael Carrick is felépült a sérüléséből. Nem beszélve arról, hogy a „vörös ördögök” hazai pályán még veretlen Franciaországból érkező alakulattal szemben.

„Tapasztalt, erős együttes a Marseille, ezért kemény meccsre számítok, de az Old Trafford fantasztikus, máshoz nem hasonlítható atmoszférája a segítségünkre lehet” – állt elő udvarias nyilatkozattal Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:
Manchester United (angol)-Olympique Marseille (francia) 20:45
Manchester United, Old Trafford, v.: Carballo (spanyol)
Várható kezdőcsapatok
Manchester United: Van der Sar – O’Shea, Smalling, Vidics, Evra – Carrick, D. Fletcher, Giggs – Nani, Berbatov, Rooney
Marseille: Mandanda – Fanni, Diawara, Mbia, Heinze – E. Cissé, Kaboré – Lucho Gonzalez – Remy, Valbuena, Ayew
Az első mérkőzésen: 0-0

Bayern München (német)-Internazionale (olasz) 20:45
München, Allianz-Arena, v.: Proenca (portugál)
A várható kezdőcsapatok
Bayern: Kraft – Lahm, Van Buyten, Luiz Gustavo, Pranjic – Kroos, Schweinsteiger – Robben, T. Müller, Ribery – Gomez
Inter: Júlio César – Maicon, Lúcio, Ranocchia, Chivu – Cambiasso – J. Zanetti, Sztankovics – Sneijder – Eto’o, Pandev
Az első mérkőzésen: 1-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik