Élet-Stílus

Bilbao: pontszerzés a 94. percben – videó

A nemzetközi kupaszereplésre hajtó Athletic Bilbao az utolsó pillanatokban mentett pontot hétfő este a Getafe vendégeként a Primera Divisiónban.

A főszereplő Manu Moral, a Getafe 27 éves futballistája volt, aki háromszor is betalált a kapuba, ezzel kétszer az ellenfél, egy alkalommal azonban a saját híveit keserítette el.

Az 58. percben néhány centiméterről szerzett vezetést a tabellán jelenleg 11. Getafénak, majd egy felívelt szabadrúgás után egyenlített: 15 méterről csúsztatott védhetetlenül a saját kapujába… Ezzel együtt is hős lehetett volna, hiszen alig öt perccel a rendes játékidő letelte előtt hatalmas gólt ragasztott a jobb felső sarokba.

A korábban a Recreativo Huelvában és az Atlético Madriban is megfordult Manu hét találatnál jár a Primera División mostani szezonjában – ebben természetesen nincs benne az öngólja… -, dupláznia viszont először sikerült. A második gólja nyomán már szinte mindenki elkönyvelte a 2-1-es hazai sikert, de végül megosztoztak a felek a pontokon.

A 94. percben szöglethez jutott a Bilbao: Gorka Iraizoz kapus is előre merészkedett, de nem ő, hanem a második félidőben csereként beállt Urko Vera fejelt a Getafe kapujába, beállítva ezzel a 2-2-es végeredményt. A Bilbao esetleges győzelmével visszavehette volna az ötödik helyet az Espanyoltól, az iksszel viszont a hatodik pozícióban „ragadt”.

Primera División, 28. forduló:
Getafe-Athletic Bilbao 2-2 (0-0)
Gól: Manu (58., 85.), ill. Manu (öngól, 70.), Urko (94.)

Korábbi eredmények:
Real Madrid-Hércules 2-0
Almería-Atlético Madrid 2-2
Real Zaragoza-Valencia 4-0
Villarreal-Sporting Gijón 1-1
Espanyol-Deportivo La Coruna 2-0
Levante-Real Mallorca 1-1
Osasuna-Racing Santander 3-1
Real Sociedad-Málaga 0-2
Sevilla-Barcelona 1-1

Az élcsoport:
1. Barcelona 75 pont
2. Real Madrid 70
3. Valencia 54
4. Villarreal 51
5. Espanyol 43
6. Athletic Bilbao 42

Ajánlott videó

Olvasói sztorik