Élet-Stílus

Az Újpest legyőzésével ünnepelt a Vasas

Az angyalföldi klub győzelemmel ünnepelte centenáriumát: közel egy órán át emberhátrányban futballozva 1-0-ra nyert vendég Újpest ellen.

A Vasas korán vezetést szerzett (Rezes 12 méterről lőtt a léc alá), ezt követően kiegyenlítetté vált a játék, de az Újpest nem tudott mit kezdeni a hazaiak szervezett védekezésével, még azután sem, hogy Présingert a 34. percben kiállította a játékvezető.

A folytatásban nyomasztó fölényben játszottak a vendégek, de nagy helyzeteket nem sikerült kidolgozniuk, mert az angyalföldi csapat helyenként önfeláldozóan védekezve rombolta a az újpesti támadásokat, s végül megőrizte minimális előnyét a lefújásig.

A meccs előtt a XIII. kerületi egyesület korábbi meghatározó személyiségeiből álló illusztris vendégsereg hozta be a pályára a Vasas centenáriumi zászlaját, a Vasas Akadémia játékosai pedig száz labdát rúgtak ki az Illovszky Stadion közönsége közé.

Monicomp Liga, 19. forduló:
Vasas-Híd – Újpest FC 1-0 (1-0)
Illovszky Stadion, 2500 néző, v.: Bognár
Gól: Rezes (8.)
Kiállítva: Présinger (34.)
Vasas-Híd: Németh G. – Kulcsár D., Mileusnic, Gáspár, Présinger – Szilágyi P. (Katona, 39.), Kovács G., Lisztes (Pavicevic, 89.), Rezes – Lázok (Arsic, 69.), Ferenczi
Újpest FC: Balajcza – Szokol, Jhonnes, Rubus, Kiss Z. – Balogh B. (Simek, 72.), Böőr (Rajczi, 46.), Mitrovic, Tajthy – Lázár, Ahjupera (Balajti, 67.)

Az élcsoport:
1. Videoton 43 pont
2. Ferencváros 34
3. ZTE FC 33
4. Kaposvári Rákóczi 32 (31-25)
5. DVSC-TEVA 32 (34-28)
6. Paksi FC 31

Góllövőlista
16 gólos:
Alves (Videoton)

10 gólos:
Marics (Pápa)
Oláh (Kaposvár)
Tököli (Kecskemét)

8 gólos:
Czvitkovics (DVSC)
Ferenczi (Vasas)
Rajcomar (ZTE)
Schembri (Ferencváros)

7 gólos:
Böde (Paks)
Kenesei (Haladás)
Montvai (Paks)
Némedi (Szolnok)
Rajczi (Újpest)
Remili (Szolnok)

6 gólos:
Balázs Zs. (ZTE)
Tischler (MTK)
Tisza (Újpest)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik