Élet-Stílus

Tovább menetel a Győr a BL-ben

A már biztos elődöntős Győr továbbra hibátlan a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében, mivel 36-23-ra nyert a vendég orosz Dinamo Volgográd ellen.

Az eddig hibátlan Győr az első helyért harcolt, míg a Volgográdnak már elszálltak az elődöntős reményei. Ennek ellenére az oroszok bátran kezdtek, és a 12. percben már 8-6-ra vezettek. Lassan ébredt fel a magyar bajnokcsapat, Lunde kapus egyre többet védett, és a felgyorsított támadások révén pedig sorozatban öt gólt dobtak a hazaiak.

Ezután 11-8-nál a Dinamo időt kért, de számára már nem volt visszaút. A folytatásban a győriek remekeltek, és a félidőre biztos előnyt szereztek. A magabiztos ETO a második játékrész elejét is felpörgette, ellépett 21-13-ra, ám amikor Spiridont kiállították, valamelyest csökkent a különbség. Azonos létszámban viszont ismét nem volt gond, a csereként beálló Pálinger pedig remekelt a kapuban. Görbicz is nagy kedvvel játszott.

Az 50. percben, 26-19-nél a vendégek időt kértek, mert nem volt ütőerő a támadójátékukban. Görbicz – akinek passzai és góljai élményszámba mentek – pimasz büntetőjével 30-20 lett az állás, a hazai publikum „rászámolt” az ellenfélre. A hajrára is maradt néhány attrakció, és a hálás közönség vastapssal jutalmazta a produkciót.

A Győr jövő vasárnap azt a norvég Larvikot fogadja, amelyet február 19-én 25-16-ra legyőzött idegenben. Így nyolcgólos vereség is a magyar bajnok első helyét jelentené a Bajnokok Ligája-középdöntő II. csoportjában, és akkor Görbiczék az I. csoport második helyezettjével találkoznának az elődöntőben, és a visszavágót rendezhetnék Győrben.

Női BL, középdöntő, II. csoport, 5. forduló:
Győri Audi ETO KC – Dinamo Volgográd (orosz) 36-23 (18-13)

Az állás:
1. Győr 10 pont
2. Larvik 8
3. Volgográd 2
4. Leipzig 0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik