Élet-Stílus

Horrorszoba és gigantikus trónszék

Mindez a 14. Lakástrend Kiállításon, ahol ízelítőt kaphattunk a legkorszerűbb lakberendezési, design- és divatvívmányokból.

A 14. Lakástrend Kiállítás az öko-design, a fenntartható lakás és a környezetbarát zöld technológiák szellemiségében 2011. március 4-6 között zajlott a Műcsarnokban. Hihetetlen, mennyi mindent lehet létrehozni a fenntarthatóság jegyében, korszerű technológiákkal és formákkal kiváltva a régi, idejétmúlt tárgyakat.

Az érdeklődőket a kapun belépve egy szobor fogadta: akár egy „zöld tündér” növényszoknyában. A három napon át tartó rendezvény fénypontja szombaton volt, ekkor tartották legtovább nyitva a kapukat, a divatbemutatóval megfűszerezett estét pedig egy fergeteges partival zárták.

A leginnovatívabb lakberendezés trendjei rendre képviselték magukat a különbözőképp berendezett szobarészletekben. Bár a gazdasági válság megviselte a tervezők nagyját, de ennek ellenére, aki talpon maradt, az a legminőségibb kreációkat vonultatta fel.
A hazai és külföldi designerek seregszemléje mellett a Lakástrend idén is kiemelt teret szentel a ‘madeinhungary’ magyar designereket és iparművészeket bemutató tárlatának.
A PannonArts Galéria támogatásával megrendezett „Év Ékszere 2011” ékszertervezői díját is itt adták át. Különleges ékszereket kiállítva is láthattunk. Az Eventuell Galéria ékszerkészítői -Vékony Fanni, Máté Eszter, Gera Noémi, Bodor Bernadett, Imrei Boglárka, Szilos András- a párnára emlékeztető hatalmas gyűrűt, a ceruzákból összerakott karkötőt és a meglepő módon, a kézfejen hordható ékekeit a GoBe Társulat táncszínházi produkciójában is viszontláthattuk.

A Műcsarnok Apszisában Szőke Gábor Miklós gigantikus trónszékét csodálhattuk meg, amin alkotórészként bizarr, műanyag babák is helyet kaptak. A teret a gyönyörű, lélegző „zöld falak” tették még különlegesebbé. Kovács Andrea volt az egyik növényekből létrehozott design-fal készítője, akitől azt is megtudtuk, hogy egy ilyen kis mini dzsungel a belvárosi szobánk falán jelentősen növelheti az adott helység oxigénszintjét.
A szombati est fénypontját pedig a trónszék árnyékában megrendezett progresszív divatbemutató adta, ami a decemberben nyílt Showroom R9 bemutatkozó eseménye is volt egyben.

A showroomot a Fashion Video Festival egyik art direktoraként is ismert Abodi Dóra és a hazai divat egyik legvirtuózabb elméje, Mojzes Dóra hozta létre. Nemrégiben csatlakozott hozzájuk az Év Fiatal Divattervezője elismerésben is részesített Szegedi Kata és a cipők mellett újabban zseniális férfi-kollekciójával debütáló Benus Dani is. A négyes bemutatóját az Art Models kékre festett modelljeivel és a L’Oréal közreműködésében tekinthette meg a nagyérdemű. A szombat estét az Our Fashion blog Születésnapi Partija zárta, amin együtt mulathatott a művészek és művészetet kedvelők apraja nagyja.

AJÁNLOTT LINKEK:

Eventuell Galéria (eventuell.hu/)
GoBe Társulat (gobirita.hu/)
Szőke Gábor Miklós munkái (thedanteism.blogspot.com/)
Showroom R9 (showroomr9.com/)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik