Élet-Stílus

Mobil iroda

Régen elképzelhetetlen lett volna, hogy jövet-menet is intézni tudjuk munkahelyi feladatainkat, mivel nem voltak meg hozzá a megfelelő eszközök, de a mobilpiac és a szolgáltatások fejlődésének köszönhetően ma már bárhonnan telefonálhatunk, internetezhetünk vagy akár levelezhetünk ügyfeleinkkel. De hogyan?

Mobil iroda 1

Sokat hallhattunk már a Push e-mail szolgáltatásról, aminek hasznos tulajdonságát elsőként a BlackBerry használók élvezhettek, akik általában céges előfizetők voltak. Sok pozícióban kell külsős helyszínen megjelenni különböző megbeszéléseken, tárgyalásokon, így az irodától távol töltött időben felhalmozódott leveleket képtelenség megválaszolni, elintézni belátható időn belül, mivel nem tudjuk, hogy ez idő alatt mi történt a cégnél.

Erre nyújtott megoldást korábban a BlackBerry, mivel ez a készülék arra volt hivatott, hogy tulajdonosa bárhonnan elérhető legyen – akár e-mail formájában is -, lássa a naptári bejegyzéseket, de még a címjegyzékeket is, méghozzá azonnal.

A Vodafone a korábbi BlackBerry szolgáltatását, a push e-mail funkciót most már okostelefonunkra is megrendelhetjük, így nem kell attól tartanunk, hogy nem tudunk időben reagálni a minket érintő kérdésekben. Legnagyobb előnye, hogy a magán e-mailfiókok mellett a céges levelezésünket is beállíthatjuk kisokosunkra, ezért ha nem tartózkodunk az irodában sem kerülünk kellemetlen helyzetbe, ami által időt is spórolunk, hiszen nem halmozódnak fel tennivalóink.

Nem kell percenként az e-mail fiókjainkba belépni, hogy lekérjük új leveleinket, mivel a push e-mail szolgáltatás segítségével folyamatosan frissülnek postafiókjaink, így rögtönl megjelennek üzeneteink készülékünkön egy hangjelzés kíséretében, így a gyors reagálásra is lehetőséget ad.

Jogosan merül fel a gondolat, hogy a munkaidő lejárta után nem a hivatalos levelek olvasásával és jövőbeni feladatok megoldásával szeretnénk tölteni az időnket, ezért fontos tudni, hogy mi dönthetjük el, mikor vagyunk online vagy épp offline állapotban, ugyanis tetszés szerint beállíthatjuk, hogy mikor szeretnénk leveleket kapni okostelefonunkra és mikor nem. Így szabadidőnkben nyugodtan koncentrálhatunk a barátokra vagy a családra, megtartva az egyensúlyt a magánélet és a munka közt, hiszen a pihenés még akkor is jár nekünk, ha irodánk a nap 24 órájában velünk van.

További információk!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik