Élet-Stílus

A FIFA vizsgálatot indít a magyar bírók ellen

A mérkőzés manipulálásának vádjával vizsgálatot indított két februári barátságos válogatott találkozón közreműködő bírók, köztük az észt-bolgár meccset dirigáló magyar hármas ellen a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) csütörtöki közleményében jelezte, hogy mostanra érkezett be valamennyi dokumentum az összecsapásokkal kapcsolatban, ugyanakkor azt egyelőre nem közölte, a fegyelmi bizottság mikor folytatja le az eljárást.

A február 9-én a törökországi Antalyában lejátszott bolgár-észt meccsen – engedély nélkül – Lengyel Kolos játékvezető, valamint két asszisztense, Selmeczi Krisztián és Csák János működött közre. A 2-2-re végződött mérkőzés nemzetközi visszhangot váltott ki, felvetődött a csalás gyanúja is, miután mind a négy gól tizenegyesből született.

Bulgária-Észtország 2-2

A bírói hármas engedélyét a magyar szövetség a történtek után azonnali hatállyal felfüggesztette. Itthon mindhárman a BLSZ égisze alatt a Budapest-bajnokságban és az NB III-ban vezetnek mérkőzéseket, azaz nem lettek volna jogosultak A-válogatott meccsen közreműködni. Ügyük március 22-én folytatódik majd a honi szövetségben.

A másik vizsgált mérkőzésen Lettország 2-1-re legyőzte Bolíviát, ezen a találkozón is mindegyik gól 11-esből született. A német Stern magazin szerdai értesülése szerint az antalyai találkozókat egy fiktív brit cég és a fogadási maffia embere, a szingapúri Anthony Santia Raj szervezte, s egyedül a Bulgária-Észtország mérkőzésre ötmillió eurónyi fogadás érkezett – a nyeremény pedig ennek az összegnek a sokszorosa volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik