Élet-Stílus

Döntetlen Liverpoolban

Az Everton és a Birmingham nem bírt egymással a Premier League a 19. fordulóból elhalasztott mérkőzésen.

A döntetlennel mind a két csapat feljebb lépett a Pramier League tabelláján: a bennmaradásért küzdő, Ligakupa-győztes Birmingham City a kiesőket jelölő vonal fölé, a 17. helyre kapaszkodott fel (egy ponttal előzi meg a mögötte tanyázó West Hamet), és a liverpooli együttes ugyancsak egy helyet javítva jelenleg a kilencedik helyen áll.

Bár az Everton többet dajkálta a labdát, és lényegesen többet veszélyeztetett, a 17. percben Jean Beausejour fejesével a Birmingham szerezte meg a vezetést. Igaz, nem sokáig állt 0-1-re a találkozó: egy hazai szöglet nyomán az egyik vendégvédő térdéről a labda éppen John Heitinga elé került, és a holland labdarúgó 18 méterről nagy erővel a léc alá bombázott, ezzel korán, már a 35. percben kialakította az 1-1-es végeredményt.

Az Everton két pont mellett Mikel Artetát is elveszítette, a spanyol játékos mindössze hét percet töltött szerdán a pályán, sérülése miatt csatlakozott a jelenleg szintén maródi Marouane Fellainihez, Tim Cahillhez és Phil Neville-hez. „Arteta térdínja sérült meg, emiatt néhány hétig rá sem számíthatok” – így David Moyes, az Everton trénere.

Premier League, a 19. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
Everton-Birmingham City 1-1 (1-1)
Gól: Heitinga (35.), ill. Beausejour (17.)

Az élcsoport:
1. Manchester United 60 pont/29 mérkőzés
2. Arsenal 57/28
3. Manchester City 53/29
4. Chelsea 51/28
5. Tottenham 48/28
6. Liverpool 42/29

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik