Élet-Stílus

Miért fontos adatcsomagot is venni az okos-telefonhoz, milyet vegyek?

Sokat hallhattunk már arról, hogy miért is öröm okostelefon tulajdonosnak lenni, és ecseteltük már több ízben, hogy ezek a készülékek valóban nagy tudással rendelkeznek, de arról még nem esett szó, hogy mindez adatcsomag nélkül olyan, mintha lenne egy szuper autónk, csak épp kulcsot nem vásároltunk hozzá.

Az adatcsomag tehát a kulcs a mobilunkhoz és a világhoz. Nélküle a világ legjobb telefonja is csak egy buta készülék, hiszen a lelke, a motorja az okostelefonoknak az internetkapcsolat, amely lehetővé teszi, hogy kihasználjuk az operációs rendszerünk által nyújtott számtalan lehetőséget.

Miben különbözik a vezetékes és a mobil internet?

A vezetékes internetkapcsolatnál a sávszélességért kell fizetni, vagyis, azért, hogy minél gyorsabb legyen a kapcsolatunk, annál nagyobb sávszélességet kell vásárolnunk, míg az adatforgalmazás szinte korlátlan. (természetesen vannak korlátozott adatforgalmazású vezetékes internetkapcsolatok is)

A mobilinternetnél a sávszélesség adott , ezért a mobilinternetnél értelem szerűen az adatforgalom után kell fizetünk. Minél többet szeretnék fel és letölteni, annál nagyobb csomagra lesz szükségünk.

Ezért van az, hogy a szolgáltatók számos adatcsomagot kínálnak annak függvényében, hogy kinek milyenek az internetezési szokásai.

Miért fontos adatcsomagot is venni az okos-telefonhoz, milyet vegyek? 1

Adatcsomagok

Nagyon fontos azonban kiemelni, hogy az adatcsomagok belföldre és külföldre nem azonosak, bár a Vodafone ügyfelei kedvezményes ajánlatok közül válogathatnak a külföldi roaming adatcsomagok között is.

A belföldi üzleti ajánlatok között az Üzleti Fix Surf, Üzleti Fix osztható Surf, Üzleti Szabadon Surf és Üzleti Szabadon Plusz Surf csomagok 100 MB adatforgalmat tartalmaznak, amelyek a napi hírolvasást, emailezést teszik lehetővé kedvező havidíjért. Ha ez nem lenne elég, akkor további kiegészítő adatcsomagot tud igénybe venni az ügyfél. Túlforgalmazási díj nincs, tehát nem kell aggódni a magas költség miatt.

Az osztható tarifát azoknak javasoljuk, akiknek több üzleti előfizetésre van szükségünk, és szeretnék elkerülni az egyes előfizetések eltérő telefonálási szokásaiból fakadó felesleges költségeket. A tarifák havidíjának lebeszélhető részét a céghez tartozó SIM-kártyák tulajdonosai együttesen használhatják fel beszélgetésre és sms küldésre, így nem fordulhat elő, hogy az egyik előfizetés után a fel nem használt havidíjat is meg kell fizetni, míg egy másik túllépi azt.

Az Üzleti Szabadon Surf csomagok azoknak javasolt, akik fix havidíjért szeretnének szabadon telefonálni és internetezni. Érdemes kihasználni a tarifacsomagban található adatmennyiséget! Olvashatunk és írhatunk e-mailt, megnézhetjük az időjárást, elolvashatjuk a legfrissebb gazdasági híreket, megnézhetjük melyek a legjobb programok a városban. Naprakészek lehetünk az irodában és az irodán kívül is.
Az adatcsomag választásánál tehát nem mindegy, hogy milyenek az internetezési szokásaink. A böngészéshez, emailezéshez, közösségi oldalak használatához elég egy kisebb adatforgalmat bonyolító csomag, míg a videó letöltésekhez, streeming videók letöltéséhez, modemként való felhasználáshoz vagy aktívabb világháló használathoz már nagyobb adatforgalmú csomagra is szükségünk lehet.

A Vodafone adatcsomagjai ezért remekül bővíthetőek, hogy mindenki megtalálja közöttük a legmegfelelőbbet.

A külföldön használható adatcsomagoknál választhatunk forgalmi díjas internet szolgáltatást, beállíthatunk adatroaming limitet, de akár napidíjas csomagokat is használhatunk ahhoz, hogy minden időben elérhetőek és naprakészek legyünk a világban.

Még több információ a Vodafone oldalain! KATT IDE>>>

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik